Collega's,

Onze oefenveldjes aan de voetbalvelden dienen voorzien te worden van een drainagesysteem. Heeft iemand van jullie kennis van zake of ervaring door een gelijkaardig project?  Alle info is welkom!

Weergaven: 119

Reacties op vraag/bericht

Isabelle

Het is belangrijk dat je eerst een goed inzicht hebt op de samenstelling van de grond van die veldjes. Soms zijn drainages effectief, soms ook niet, als bv de toplaag te veel dicht gedrukt is, of als er teveel kleihoudende bodem aanwezig is. Een dergelijk advies kan je bekomen via gespecialiseerde bedrijven, of bij de provincie die ook een dienst heeft waar je bodemstalen kan laten nemen, maar waarbij je dan wellicht zelf de interpretatie moet doen.

Vraag de mening eens van aannemers die de renovaties doen van die velden. Die hebben meestal ook een goed beeld van de situatie van uw oefenvelden.

Bekijk ook heel goed waar je de drain op kan aansluiten om het water te laten aflopen. Men laat veelal niet meer toe dat je gewoon aansluit op het rioleringsnet (gescheiden stelsel). Misschien kan je dat water zelfs gaan gebruiken om te gaan beregenen, als je het kan stockeren.

Bij de gemeente zal men wel typebestekken hebben voor het plaatsen van drainagesystemen (3p)

Ik voeg alvast een bestekje toe.

mvg

Frank Malisse

Bijlagen:

Beste Frank,

Bedankt voor je reactie, alle info en het bijgevoegd bestek!

Mvg

Isabelle

RSS

© 2019   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden