Beste

Is een boerkini toegelaten in uw zwembad?

Zo nee, wat is de reden dat het niet is toegelaten?

Dank je wel voor je feedback

groetjes

Weergaven: 487

Reacties op vraag/bericht

Dag Gino

Wij verbieden de boerkini niet, ik zie ook geen enkele reden om dat te doen.
Recent stond hierover in de GvA nog een artikel met vermelding van Bornem met een kleine rel in de gemeenteraad tot gevolg. Het diensthoofd zou via de krant boerkiniklanten uitnodigen.  Wij hebben exact 1 vaste boerkiniklant, een meisje van 12 jaar als ze met school komt zwemmen.  Verder heel af en toe een mama die dan op de rand van het bad zit toezicht te houden op haar kinderen.
Onze stelling is dat alles dat gemaakt en verkocht wordt om te zwemmen toegelaten is.  Dus een afgeknipte jeans niet maar een zwemshort en een boerkini wel.
Hygiëne en veiligheid als argument om te verbieden kan bij mij niemand hard maken.

Groeten van Marc

Beste Gino,

bij ons (Zwembad Olympos Dendermonde) is het niet toegelaten, via een impliciet verbod: wij staan enkel zwemmen toe in badpak, bikini, zwembroek of short (niet langer dan de knieën).

De Vlarem wetgeving verplicht (via een intern reglement) alle bezoekers een stortbad te nemen. Wie een burkini draagt (en zeker met hoofdbedekking) kan volgens ons onmogelijk zich correct douchen vóór het zwembad, en controle op de hygiëne kan door de redders ook onmogelijk gebeuren.

Er zijn verschillende studies die aantonen dat douchen erg belangrijk is om de vervuiling in het zwembad te verlagen. En hoe meer kledij je draagt, hoe minder effectief het douchen wordt (hetgeen je op je lichaam draagt, kan niet weg).

Vriendelijke groeten,

Tijs Robbens

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden