Beste,

 

tot op heden laten wij de redders toe om privé-zwemlessen te geven buiten hun werkuren.

Dit zorgt echter voor problemen tussen de redders onderling omdat er oa. op een verschillende manier les wordt gegeven en er ook een verschillende vergoeding wordt gevraagd aan de ouders en er bepaalde redders zijn die elke dag privé-zwemles geven,...

 

Graag had ik van jullie vernomen als jullie

- privé-zwemlessen laten geven door de redders

- indien er privé-zwemlessen mogen gegeven worden, er een soort afsprakennota is tussen het zwembad en de redders die privé-zwemles geven

- indien er een afsprakennota is, wat er juist in deze afsprakennota staat

- privé-zwemlessen opnemen in jullie aanbod van het zwembad

 

Graag jullie reactie.

Sportieve groeten,

Siska George

 

 

Weergaven: 1013

Reacties op vraag/bericht

Hoi,

Bij ons mogen er privé lessen gegeven worden, zowel door eigen personeel als door externen. De afspraken hier rond zijn:

- niet tijdens de werkuren (voor de medewerkers);

- elke lesgever moet een formulier ondertekenen (een soort overeenkomst tussen hen en ons) waarop zij hun btw of ondernemingsnummer noteren, welke vergoeding zij vragen, hun contact gegevens en welk diploma zij hebben;

- elke lesgever moet voldoende kennis kunnen voorleggen: licentiaat of regentaat L.O., initiator zwemmen, of evt. aan te tonen ervaring.

- elke lesgever betaalt inkom zoals alle klanten (behalve eigen personeel)

Tot nu toe loopt dit vlot. Wij hebben een 8-tal lesgevers die regelmatig komen. Personen die een zwemles moeten geven voor school, of die bvb aan eigen familie een paar keer les geven zonder vergoeding, ondertekenen ook deze overeenkomst, maar dan staat er uiteraard bij dat ze geen vergoeding ontvangen en is deze overeenkomst tijdelijk.

Onze redders houden hierop toezicht. Ze hebben een lijst voorhanden met de personen die toelating hebben.

Zij spreken nieuwe lesgevers die zij opmerken aan, en verbieden les zonder overeenkomst. Ook iemand die toelating heeft om aan familie les te geven ineens wekelijks en met andere kinderen komt aanzetten, zal worden aangesproken.

Het vergt een beetje inzet van de redders, maar het loont. De wildgroei is tegengegaan, en de mensen vragen nu zelf soms ook al aan de lesgevers of ze een diploma hebben en wel in orde zijn met btw enzo (de regeling hangt duidelijk uit aan de kassa en in het zwembad.

Wij bieden ook zelf zwemlessen aan in groepsverband. Veel kinderen starten hiermee, en vloeien dan door naar de privé lessen voor stijl verbetering.

Groetjes,

Tijs

Dag Siska

Bij ons het het geven van privé zwemles niet toegelaten.  In ons huishoudelijk en politiereglement staat dat het geven van zwemlessen voorbehouden is voor het bevoegde personeel van dienst met uitzondering van begeleidende leerkrachten tijdens het schoolzwemmen.  Dit is altijd zo geweest en als je het mij vraagt zal dat altijd zo blijven.  Wij hebben een eigen aanbod van zwemlessen met een knap niveausysteem en dat werkt zeer goed.

Veel succes!

In Lebbeke hebben we een overeenkomst tussen privé-lesgevers (die verplicht een ondernemeningsnummer of BTW-nummer moeten hebben) en de sportdienst. Onze redders mogen geen les geven tijdens hun uren (maar sommigen hebben dus wel een overeenkomst en doen dit buiten hun uren).

Bijlagen:

Buiten de diensturen doet elke redder wat hij/zij wilt, zolang alles BUITEN de diensturen gebeurt.  We hebben een tekort aan lesgevers.  Tijdens de diensturen mag er op geen enkel moment zwemles gegeven worden.  Door de vrije markt (geen alleenrecht voor eigen personeel) heb ik geen probleem.  Een lijst opstellen van lesgevers - niet gebonden aan onze dienst - vermijd je alle discussies.  Deze lijst is beschikbaar aan het onthaal.

Een gouden regel: tijdens een zwemles mag het 25 meterbad uitsluitend in de lengte gebruikt worden (bepaalde tijdstippen); het instructiebad is in principe vrij voor elke zwemles.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden