Beste collega's,

wie onder jullie heeft ervaring met een kunstgrasveld (voetbal) binnenin een atletiekpiste? Graag jullie feedback (zowel positief als negatief).

dank bij voorbaat!

Mieke

Weergaven: 443

Reacties op vraag/bericht

Mieke, 

lijkt me geen goed idee, vermits het grasveld temidden van een atletiekpiste vaak onder meer voor discuswerpen, speerwerpen en hamerslingeren wordt gebruikt. 

Enkel als deze werpstanden buiten de piste liggen lijkt me dit geen slecht idee

In Meise hebben we een kunstgrasveld temidden van een atletiekpiste (looppiste gravel). Wel leggen we een tapijt over de piste om de oversteek toe te laten voor de voetballers. Zoniet nemen de voetballers het slijk mee naar het voetbaldveld.  Voorts zijn er geen problemen te melden.

Dag Mieke

In Gent beschikken we over zo'n accommodatie (Jan Yoens). Wel geef ik mee dat het voetbalterrein niet conform de bepalingen is om er vb provinciaal voetbal te spelen. Hiervoor is het te klein. Er is ook geen afsluiting tussen voetbalterrein en atletiekpiste. De atletiekpiste is ook beperkt met slechts 4 banen. Dus een eerder kleinschalige accommodatie met een beperkt aantal vaste gebruikers. Omvang en bezettingsmomenten spelen mijn inziens zeker een rol.

Enkele moeilijkheden:

- lopen en voetballen tegelijkertijd ligt naar veiligheid toch wat moeilijk (bal die plots voor de voeten rolt, bal die je niet ziet aankomen,...). Een atletiekclub en een voetbalclub tegelijkertijd laten we normaal dan ook niet toe. Individuele lopers kunnen de buitenbaan gebruiken.

- Enkele typische atletiekdisciplines worden een probleem (vb speerwerpen, discuswerpen, ...)

- Oppassen wanneer atleten met spikes toch geneigd zouden zijn om het kunstgrasveld te betreden voor loopoefeningen, stretching e.d.m. Wordt niet getolereerd.

Mvg

Matthias

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden