Collega's

Ik heb van ons bestuur de opdracht gekregen te onderzoeken

  • of kleedkamers open of gesloten zijn in jullie infrastructuren? 
    • indien kleedkamers gesloten, met welke reden? 
    • indien kleedkamers open, zijn dan de douches open of gesloten?
    • indien kleedkamers open, verplichten jullie een mondmasker in de kleedkamer?

Bedankt alvast voor jullie reacties :)!

Fijn weekend!

Weergaven: 142

Reacties op vraag/bericht

Dag Katrien,

In Vilvoorde zijn de kleedkamers sinds 2 weken gesloten voor trainingen. Bij wedstrijden zijn ze wel open. Dit vooral om de bezoekende ploeg de gelegenheid te geven zich te douchen. 
Mondmasker is bij ons niet verplicht in de kleedkamer. 

Beslissing is voornamelijk genomen door de stijgende cijfers. Een soort oranje light waar we nu inzitten voor sport.

Fijn weekend,

Lieven

Dag Katrien,

In Knokke-Heist zijn alle kleedkamers en douches van de gemeentelijke sportcentra gesloten. Vanuit de sportdienst hadden wij voorgesteld om kleedkamers enkel te laten gebruiken voor het plaatsen van spullen en eventueel omkleden, en douches enkel ifv competitiewedstrijden. Het College is hier niet in gevolgd en hanteerde de lijn dat Code Geel van kracht is en dat in die optiek het gebruik van douches ook toegelaten blijft in Knokke-Heist.
Ik ben dus ook benieuwd naar de policy in andere gemeenten en steden.

Groeten

Momenteel zijn in de sporthal van  gemeente Glabbeek de kleedkamers en de douches open.

Iedereen moet de kleedkamer ontsmetten bij het binnenkomen van de kleedkamer. ook de douches moeten proper achtergelaten worden want wij hebben geen zaalwachters.

Wij wegen de bussen ontsmettingsmiddel om de 2 dagen om te weten of deze wel gebruikt worden. Indien wij merken dat dit niet wordt gedaan worden de kleedkamers onmiddellijk gesloten.

We leggen hier veel verantwoordelijkheid bij de sporters maar moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook met een bang hart deze collegebeslissing opvolg

Hoi Katrien,
Bij ons zijn alle kleedkamers geopend. De zaalwachters poetsen en ontsmetten de kleedkamers na elk gebruik. Op drukke momenten wordt er een zaalwachter extra ingeschakeld. Mondmaskers zijn niet verplicht in de gehuurde ruimtes (dus ook niet in de kleedkamers), enkel in de centrale gedeelten zoals gangen, toiletten...

Hey Katrien,

Wij hebben bij de aanvang van code geel ook intern bekeken hoe we best omgaan met enerzijds de toelating op het vlak van kleedkamers, douches & publiek en anderzijds het advies om dit te beperken.

Bij ons zijn momenteel de kleedkamers en douches geopend maar we hebben beklemtoond om het advies ter harte te nemen om kleedkamers & douches enkel te gebruiken indien dit niet anders kan en toeschouwers te vermijden/beperken, omdat, indien we zouden afzakken naar code oranje, deze zaken helaas terug verboden moeten worden. 

Bij vraag/verzoek tot gebruik, hebben we dan ook gevraagd ons tijdig op de hoogte te houden van het gevraagde plan van aanpak/bijstand indien kleedkamers en/of douches zouden gebruikt worden en toeschouwers zouden worden toegelaten en om dit tijdig af te toetsen met onze toezichters, zodat we steeds zelf mee kunnen bekijken wat op een vlotte, veilige en ook praktisch haalbare manier kan toegelaten worden.


We hebben wel onze clubs ondertussen verwittigd en gevraagd zich voor te bereiden op code oranje met de helaas slechte cijfers in en rond Brussel.

Groetjes,
Sam

Dag Katrien,

Bij ons kunnen de kleedkamers en douches gebruikt worden een half uur na het sporten. Omwille van een beperkt aantal kleedkamers stellen wij deze niet op voorhand ter beschikking.

De gebruikers dienen zowel voor als na gebruik de banken te reinigen, producten worden door ons ter beschikking gesteld. Zaalwachters reinigen op regelmatige basis de contactvlakken (deuren, doucheknoppen, ...) 

Mondmasker is verplicht te dragen in de gemeenschappelijke delen (gang, inkomhal).

Aan de clubs is aangeraden om zo weinig mogelijk gebruik te maken van de kleedkamers en douches.

grt

Jurgen Baeke

Dag Katrien

Hier in Lokeren mogen kleedkamers enkel gebruikt worden door scholen en voor wedstrijden. Voor trainingen blijven ze gesloten omdat we niet tijdig kunnen ontsmetten tijdens 2 gebruiken.

Voor wedstrijden dus wel aangezien we over voldoende kleedkamers beschikken om te spreiden en om tijdig te kunnen ontsmetten voor volgend gebruik.

Mondmasker is niet verplicht in de kleedkamer.

Groeten

Hey Katrien,

voor de gemeente Brecht is de situatie verschillend naargelang de uitbating van de kleedkamers:

  • Gemeentelijke infrastructuur: kleedkamers volledig afgesloten voor iedereen
  • Voetbalclubs met eigen infrastructuur: kleedkamers/douches enkel open voor spelers vanaf U17 ( geen mondmaskers, maar wel 2 kleedkamers te voorzien per ploeg)
  • Privé infrastructuur + concessies: sterk aangeraden om kleedkamers te sluiten, maar in de praktijk zien we helaas dat dit niet wordt opgevolgd.

Dag Katrien

in Hove zijn de kleedkamers in de sporthal geopend maar mag er niet gedoucht worden, deze regel geldt voor indoor- en outdooractiviteiten en is sinds  1 september van kracht.
De zaalwachters ontsmetten de kleedkamers na ieder gebruik.
Sporters mogen hun mondmasker afdoen van zodra ze in de kleedkamer aankomen.

Wij laten enkel supporters toe bij activiteiten met kinderen -12j (1persoon/kind)

groetjes

Lukas

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden