beste collega's,

het stadsbestuur van Ronse is van plan om verder te investeren in sportinfrastructuur en wil werk maken van een kunstgrasveld, atletiekpiste en skeelerpiste. Voor elke sport is er een bestaande club vragende partij. Ik zou graag die clubs betrekken vanaf het begin en ben op zoek naar good practices/goede methodieken om de sportclub te laten participeren in dit traject. Zijn er onder jullie die hiermee ervaring hebben?

met vriendelijke groet,

Filip

Weergaven: 109

Reacties op vraag/bericht

Beste

Wij zijn momenteel een soortgelijke oefening aan het maken. Onze atletiekclub zal een nieuwe piste aanleggen. Hiervoor werd vanuit het AGB een erfpacht aan hen gegeven.

Voor het financiële luik voorziet de gemeente een toelage (max. 40 % van het totaal) en een borgstelling via een driepartijenovereenkomst.

Aanbesteding zal door de club zelf gebeuren.

mvg

Tom

Beste,

in Ieper zijn de gebruikers (clubs, maar ook de scholen/leerkrachten die ervan gebruik maken) steeds de bevoorrechte partners bij bouwprojecten vanaf de eerste stappen met het opmaken van een plan van eisen. Ook tijdens het bouwtraject worden de clubs geraadpleegd wanneer dit nodig is (vb technische aanpassingen, inrichting, eventuele bijkomende (meer)werken)). Dit verloopt steeds in samenwerking met de architect/studiebureau. Ook worden voorzitter en secretaris van de sportraad mee uitgenodigd en komt dit al dan niet op de agenda van de beheerraad en dagelijks bestuur van de SR.

Deze eenvoudige inspraakprocedure werd met succes toegepast bij de bouw/aanleg van de nieuwe turnhal, kleedkamers voetbal en openluchtterreinen, het kunstgrasveld voetbal en het kunstgrasveld hockey tijdens de vorige legislatuur.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden