Regelmatig blijven scheidsrechters (basketbal) na de wedstrijd nog een uur, en soms langer, in de kleedkamer.  De spelers en de toeschouwers zijn dan al lang naar huis of naar het Sportkafee.  Erg vervelend wordt het als het de laatste wedstrijd op een zaterdagavond is en daardoor het personeel langer moet blijven.  Zelfs de plaatselijke clubbestuurders zijn hier niet gelukkig mee.  Zijn er collega's met hetzelfde fenomeen?  Hebben jullie hiertegen al iets ondernomen?

Weergaven: 193

Reacties op vraag/bericht

Marc,

de kleedkamers die we nu aanbieden zijn niet zo ruim en dus aantrekkelijk om te blijven zitten.

Marc,

Wij hebben dit fenomeen niet. De kleedkamers zijn idd zeer klein en niet fijn om lang te blijven nakaarten. Onze zaalwachters zijn mondig genoeg om ook de scheidsrechters ook te wijzen op het halfuur na de match.

 

Tot nu toe hebben we hier nog geen problemen mee.

Marc,

Heel sporadisch hebben wij ook dat probleem. En basketmatchen kunnen idd. wel eens uitlopen.

Voor clubs die te lang in de kleedkamers blijven, rekenen wij gewoon extra huurgeld aan vanaf 30 minuten na afloop van de match of training. Staat ook zo in ons reglement. Meestal is dat probleem dan snel opgelost.

Voor scheidsrechters ligt dit moeilijker, natuurlijk. Ik kan wel begrijpen dat zij hun 'papierenwinkel' na de match in orde moeten brengen, maar binnen het uur zou dat toch moeten kunnen, vermoed ik.

Wij vragen wel aan onze balie van iedereen die een sleutel krijgt van een kleedkamers (ook bij scheidsrechters !) een persoonsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs, SIS-kaart, ...) dat zij pas terugkrijgen als zij de sleutel terugbrengen.

Misschien het baliepersoneel op voorhand laten communiceren bij de scheidsrechters (en ook een duidelijk bericht ophangen in de scheidsrechtercabines) dat de balie uiterlijk 1 u na afloop van de match wordt gesloten en zij dus ook uiterlijk 1 u na de wedstrijd de kleedkamer moeten verlaten om hun persoonsbewijs terug te kunnen krijgen.

Misschien ook een suggestie voor een extra 'ISB-bordje' curl-lip

Gr. Joris

Dat extra ISB-bordje is een schitterend idee.

wij sturen het licht en de verwarming via Recreatex en kunnen dus bepalen hoe lang het licht blijft branden in de kleedkamers.

Frank Malisse

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden