In onze sporthal is een EHBO-koffer met de basis hulpmiddelen die zowel tijdens de daguren door de scholen gebruikt kunnen worden als 's avonds door de clubs.

Zijn wij als gemeente verplicht om een uitgebreide EHBO-koffer apart te voorzien voor de scholen die gebruik maken van onze sporthal? bestaat hier een wetgeving over?

graag reactie.

Bedankt.

Weergaven: 65

Reacties op vraag/bericht

Dag Leen,

Er bestaat m.i. geen 'harde wetgeving/regel' over. (ook niet over wat en hoe een EHBO lokaal er in sportinfrastructuur al dan niet moet uitzien. Maar wil dat nog wel verder exploreren.)

Maar weet dat je voor advies/info rond EHBO terecht kan bij Gezond Sporten. Zie: https://gezondsporten.be/thema/ehbo-in-de-sportclub

Uitgangspunt vanuit het gezond en ethisch sporten decreet = Sportfederaties, - diensten, -organisaties hebben de belangrijke en uitdagende taak om een gezonde en veilige sportomgeving te creëren en te behouden en kunnen rekenen op Gezond Sporten voor ondersteuning op het gebied van sporten op een verantwoorde en verantwoordelijke manier, waar zorg wordt besteed aan iemands fysieke en psychische integriteit, maar ook aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en sociaal welzijn.

Het voorzien van EHBO materiaal past perfect als een veruitwendiging of actie hierin.  

Concreet geeft Gezond Sporten mee: geen 'verplichting' om aparte EHBO materialen te voorzien voor de verschillende gebruikers binnen eenzelfde accommodatie. Om te waken over een veilige sportomgeving is het praktischer dat de beheerder van de sportaccommodatie ook verantwoordelijk is in het voorzien en tijdig aanvullen van de nodige EHBO materialen en te waken over de toegankelijkheid van deze materialen.

Jord,

Bedankt voor het uitvoerig antwoord.

Sportieve groeten.

Leen Meysmans

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden