Beste collega’s,

Ik ben bezig met de voorbereiding van onze kampioenenviering binnenkort.

Al jarenlang geven wij een trofee aan alle kampioenen en voor de ploegsporten voorzien wij naast de die trofee ook nog een klein trofeetje per individuele sporter.

Misschien is het na 25 jaar wel eens tijd om dit te herbekijken.

Zijn er collega’s die eventueel een origineel alternatief hebben welke zij afgeven aan de laureaten tijdens hun kampioenenviering?

- Zo ja, wat?

- Wordt er aan elke individuele sporter hetzelfde gegeven? Zowel  aan jeugdsporters als volwassenen?

- Wat doen jullie met ploegsporten? 1 cadeau per ploeg of een cadeautje voor elke sporter apart?

Groeten,

Joris De keersmaecker

Sportdienst Sint-Amands

Weergaven: 682

Reacties op vraag/bericht

Wij geven waardebonnen van de sportwinkel. 15€ voor individuele kampioenen en 40€ voor clubs

Beste Joris,

Wij geven ook ieder jaar een aandenken met daarop het logo van Tervuren. De afgelopen jaren hebben wij een sportzak, usb-stick, rugzak, handdoek, sjaal,... gegeven.

Er wordt inderdaad aan elke individuele kampioen (jong en oud) een aandenken gegeven en bij ploegen doen wij dit bij elk lid van de ploeg.

Groet

Wij geven een glazen trofee aan de winnaar (op vraag van de schepenen - we waren zelf meer te vinden voor een oorkonde). Daarnaast krijgen de 1e 3 ook een geldprijs (resp. € 100, € 50 en € 25). Wie niet op het podium staat krijgt een vrijetijdscheque van € 5, waarmee ze terecht kunnen in Nazareth: voor hun lidgeld, voor een theatervoorstelling, voor het huren van een sportzaal, voor deelname aan gemeentelijke activiteiten, ...

De ploeg krijgt enkel een glazen trofee en cheque, de verschillende leden krijgen geen aandenken.

Joris

Ik heb binnen Burensportdienstverband recent een bevraging georganiseerd naar de huldiging van de sportlaureaten, sportkampioenen.

In bijlage kan je de samenvatting vinden. Daar staan wellicht ook antwoorden in op uw vragen.

In onze gemeente geven wij (via de plaatselijke brouwerij) ook een drankenpakketje, naast de klassieke beker of trofee. Voor de jongeren is dit een niet alcoholisch pakketje met sportdranken.

mvg

Frank Malisse

Bijlagen:

Beste Joris,

Wij geven ook ieder jaar een aandenken met daarop het logo van de gemeente Brecht: een stalen drinkbus, een handdoek, een saladeshaker, ... Elke individuele kampioen en ieder ploeglid ontvangt dit aandenken. Ook krijgen ze een diploma.

De winnaars van de categorieën (sportman, sportvrouw, sportbelofte, sportploeg en G-sporter) krijgen hierboven nog een cadeaubon van de gemeente Brecht. Die kan ingeruild bij een 100-tal Brechtse handelaars.

Groet

Rika Rits

 

Joris,

In Balen geven wij enkel aan de 1ste in iedere categorie ( vb. sportman) een plakket.

Iedereen , 2de, 3de plaats en ook de provinciale en belgische kampioenen krijgen een waardebon  ( verschillende waarden naargelang de plaats dat er behaald werd) waarmee bij de verschillende Balense handelaars men kan kopen.  aankopen doen. De bons zijn  een initiatief van de gemeente Balen i.s.m. de Balense middenstandsvereniging Unizo.

mvg
Sportdienst Balen
Chantal Bylemans

Hoi iedereen, interessant topic. Een vraag voor Rika, Bert & Dieter:

In Lubbeek wil ik ook die piste van geschenk met logo gemeente onderzoeken, zo'n sporthanddoek is eigenlijk wel leuk en toepasselijk. Als je dat geeft aan alle sportkampioenen maar ook aan de spelers van een voetbal of volleybalploeg die een titel behaald hebben kom je toch best aan een groot aantal denk ik? 

Hoeveel besteden jullie als stukprijs aan zo'n gadget en voor hoeveel stuks kopen jullie dan ongeveer aan?

Mercikes!

Hallo Tom,

wij bestellen meestal een 200 stuks. Als er een jaar is met extreem veel sportploegen, dan kan dat ook oplopen tot 250 stuks, maar dat is eerder uitzonderlijk. Wij drukken geen jaartal of naam van de activiteit, dus eventuele 'overschot' wordt verder opgebruikt bij andere gemeentelijke activiteiten.

Afhankelijk van het aantal en het beschikbare budget voor de kampioenenviering, leggen we een 3 a 5 euro uit per gadget (dit is inclusief BTW en inclusief bedrukking).

Duffel:

- kampioenen: medaille (vroeger voor jeugdkampioenen medaille en gadget)

- voor winnaars sporttrofee (sportman/vrouw; jeugd, G-sport): sportkunstwerk van lokale kunstenaar twv 250 EUR

groeten

Ronny

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden