Een van onze plaatselijke basketbalclubs heeft een C-licentie aangevraagd om volgend seizoen te kunnen aantreden in 1ste nationale (Ethias-ligue).

Een van de technische eisen is een parketvloer waarop enkel de basketbalbelijning is aangebracht.

Onze sportvloer voldoet hieraan niet en wij zijn ook niet van plan om de belijingen van de andere sporttakken te verwijderen.

Een mogelijke oplossing is de aankoop van een opbouwvloer, die voor elke thuiswedstrijd bovenop de  bestaande vloer wordt gelegd en achteraf terug wordt afgebroken. Kostprijs rond de € 83.000,00.

 

Tijdens een overleg deze middag met de basketbalclub, werd het idee geopperd om via huurkoop zo'n vloer aan te schaffen. Deze zou dan in een latere fase kunnen meegenomen worden naar een nog nieuw te bouwen sporthal.

Zijn er collega's die hiermee ervaring hebben of firma's kennen die dergelijke basketvloeren via huurkoop verkopen.

msg

Dirk

Weergaven: 340

Reacties op vraag/bericht

Dag Dirk,

ik geef even mee dat in Gent ook niet helemaal voldaan werd aan deze verplichting. Er stonden naast de basketlijnen ook nog een centraal volleyveld en een zaalvoetbalveld getekend in Sportarena Tolhuis. Deze belijning was zeker niet storend. Ondertussen is de Gentse basketclub weer een trapje gezakt. De andere voorwaarden (vb 2000 zitplaatsen) zijn ook niet altijd evident.

Met een huurkoop heb ik niet direct ervaring.

Mvg

Matthias

Matthias,

De technische eisen zijn ondertussen strenger geworden. Het is Belgacom-TV die dit eist omwille van de rechtstreekse TV-uitzendingen.

We gaan alleszins nog eens 'klappen' met die mannen van de Ethias-ligue.

Alvast bedankt voor de reactie.

Dag Dirk

In sportoase Leuven ligt er ook zo een en ik denk dat ook de Soeverein in Lommel over zo'n vloer beschikt.

David

Dirk,

Bij ons in Sint-Katelijne-Waver heeft BBC SKW (dames 1ste nationale) een opbouwvloer gelegd op TC Heiveld. zij hebben deze vloer aangekocht met subsidies van de gemeente. Deze vloer ligt er wel constant maar kan in principe afgebroken worden en terug opgebouwd. Je kan best contact opnemen met Marina Geens (secretaris van de club) voor info over hun vloer. marinageens@skynet.be
Met sportieve groeten
Leen Meysmans

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden