In een aantal gemeenten zijn bepaalde medewerkers van de dienst sport technisch werkloos.

Dit betekent dat ze nu ook geen verlof kunnen opnemen. Wat dan weer als gevolg heeft dat ze na de periode van technische werkloosheid nog redelijk wat verlof zullen over hebben en ze waarschijnlijk o.a. in functie van de werking van de dienst ook niet alles zullen kunnen opnemen tegen het eind van het jaar. 

Maken jullie bepaalde afspraken over wanneer er verlof kan genomen worden?
Vb. er moeten X aantal dagen verlof opgenomen worden voor 1 juli en er mogen maar X aantal dagen verlof meer over zijn op 1 oktober?

Weergaven: 159

Reacties op vraag/bericht

Doordat alle overuren eerst al op moesten genomen worden voor men technisch werkloos gesteld werd, valt dit bij ons mee.  Het is bij ons aan het diensthoofd om verlof goed of af te keuren en er voor te zorgen dat de dienstverlening niet in het gedrang komt.

mvg,

Bart De Keyser

sportfunctionaris Sint-Lievens-Houtem   

Hey Marjolein,

Bij ons zijn de redders en de sportpromotor technisch werkloos. Wij hebben reeds de boodschap van onze algemeen directeur ontvangen dat er niemand meer dan 5 verlofdagen mag overzetten naar 2021. Al het verlof moet tijdig opgenomen worden.

Wij zullen wat meer beroep moeten doen op jobstudenten tijdens de zomermaanden om zo de redders meer verlof te laten opnemen, vrees ik.

Groeten,

Siska

In Pelt, geen technische werkloosheid. Wel in zeer uitzonderlijke gevallen dienstvrijstelling (maar er wordt eerst gekeken of men op andere diensten niet kan worden ingezet).

Er wordt gevraagd om minimum 20 % van het verlof van 2020 op te nemen voor eind juni.

Dag Marjolein,

In Knokke-Heist zijn de mensen niet op technische werkloosheid gesteld en is iedereen aan de slag. De zaalwachters hebben alternatieve taken gekregen, ter ondersteuning van andere diensten.

Er zijn richtlijnen vanuit de personeelsdienst, het is niet de bedoeling om geplande vakantiedagen in te trekken. Dit kan wel geval per geval bekeken worden, en indien dit toegestaan wordt zal erover gewaakt worden dat het verplaatsen van de vakantiedagen niet ten koste gaat van de dienstverlening.

Groeten,

Astrid

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden