Collega's

 

Wij zijn op dit moment een AGB die met personeel draait. Zaalwachters, redders, administratie, beheerder, ... allen zijn tewerkgesteld bij de AGB. Een aantal statutaire zijn gedetacheerd, al derest zijn contractuelen.

 

Hoe zit dit in andere AGB's?

1. Werkt jullie AGB met of zonder personeel?

2. Wat zijn volgens jullie de voor-en of nadelen van één van beide systemen?

3. Zijn er argumenten waardoor jullie bewust voor één van beiden kiezen?

 

Bedankt alvast voor jullie feedback.

Weergaven: 284

Reacties op vraag/bericht

Katrien

1. het AGB Bornem werkt 100% ZONDER personeel en in ons AGB zit zowel de infrastructuur als de sportpromotie

2. een voordeel is allicht dat er geen onderscheid is tussen het personeel van de sportdienst en dat van andere diensten - een nadeel zou kunnen zijn dat we als 'gemeentepersoneel' gebonden zijn aan alle spelregels bij aanwerving, RPR, ... terwijl AGB-personeel misschien gemakkelijker aangeworven en ontslagen kan worden

3. ik zou zeker opnieuw kiezen voor mijn gemeentelijk statuut voor de voordelen zoals: benoeming, soepele en uitgebreide verlofregeling, goede pensioenvorming (hopelijk :-)), gelijk(w)aardige gesprekspartner met andere diensthoofden, ...

Dag Katrien

Wij droegen enkele personeelsleden over aan AGB. Dit omdat de exploitatievereiste inhoudt dat er ook personeel ter beschikking is.

Anderzijds staat in de AGB statuten wel geformuleerd dat gemeentepersoneel opdrachten voor AGB kan uitvoeren.

TD of PD of RO of FD werken dus evenzeer voor AGB maar voor de sportexploitatie worden zaalwachter, adm. medewerker en onderhoudsmedewerker  door AGB verloond.

 

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden