Beste Collega's,

In het verleden stelden wij een EHBO koffer ter beschikking in de cafetaria's van de sporthallen, omdat de inhoud van de EHBO kistjes in de sporthallen altijd verdween. Nu werd er beslist dat deze koffers niet meer in de cafetaria's mogen staan. Hoe is dit bij jullie geregeld? Is er beperkt EHBO materiaal ter beschikking in de zaal of dienen de clubs zelf in te staan voor eigen EHBO materiaal?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Tina Van Nuffel (sportdienst Meise)

Weergaven: 304

Reacties op vraag/bericht

Er is beperkt EHBO materiaal aanwezig in de sporthallen (toezichters) en iedere club heeft zijn EHBO - koffer 2 jaar geleden gehad (volledig) Zij houden die ook zelf in orde. Ook bij ons verdween telkens het materiaal op enkele weken tijd, je moet je dan nu ook bij de toezichter melden als je EHBO - materiaal nodig hebt. In zalen zonder toezicht voorzien we niets meer, is zinloos, want als men het echt nodig heeft, is het toch weg. De meeste clubs hebben hun EHBO - koffer wel in hun kast in de sporthal staan. Nieuwe clubs krijgen 1x een nieuwe EHBO - koffer

Bij ons is er altijd personeel aanwezig - dus is er ook geen probleem met het EHBO-materiaal.  Ons EHBO-lokaal is steeds vrij toegankelijk en er is een basisvoorraad aanwezig alsook een diepvriezertje met ijsblokken.  Clubs kunnen/mogen hiervan gebruik maken en we hebben nog nooit problemen gehad.

In Nazareth is er een vrij uitgebreide EHBO-koffer ter beschikking bij de toezichthouder. Er zit altijd ijs in de diepvries in het EHBO-lokaal (vrij toegankelijk), maar voor specifiek EHBO-materiaal moet men bij de toezichthouder zijn.

Wij stellen geen EHBO-koffers ter beschikking van de clubs. Clubs hebben hun eigen koffer.

De aanwezige EHBO-koffers mogen alleen gebruikt worden voor

- het personeel (arbeidsongevallen).

- ongevallen tijdens eigen evenementen (sportkampen, sportlessen...). (is een andere koffer dan die voor het personeel).

Dit wordt ons opgedragen door de preventiedienst.

Neemt niet weg dat in geval van nood het slachtoffer wordt geholpen door de zaalwachter.

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden