Zijn er sportdiensten die recent een tariefbepaling/wijziging gedaan hebben voor hun sporthal? zo ja, welke factoren hebben een rol gespeeld om het tarief te bepalen? is er een beleidsvisie omtrent de inbreng van de gemeente in de sportinfrastructuur (maw bv 50% kostendekkend, volledig betaald door gemeente, ...)?  Als er ook sportdiensten zijn die een duidelijk overzicht hebben van de exploitatiekosten van hun sporthal (inclusief personeelskosten), dan zou dat zeker interessant zijn voor ons. Alvast heel erg bedankt !

Weergaven: 149

Reacties op vraag/bericht

In onze gemeente is bij de start van de sporthal een prijsvergelijking gemaakt met de buurtsporthallen en dit 'gangbaar' tarief is gekoppeld geweest aan de index. Elk jaar wijzigt het tarief bijgevolg met enkele eurocenten in de maand september. De VZW Berentrode past, met andere woorden, jaarlijks op 1 september alle tarieven aan de index van de consumptieprijzen (augustus) aan. Er is tot voor enkele jaren geen tussenkomst geweest van de gemeente. Met de daling van de overheidsubsidies wordt de korting van 50% die toegekend wordt aan jeugdsportclubs, bij gebruik van de sporthal, doorgerekend door de vzw aan de gemeente.

ANTWERPEN - Vorig jaar stegen de tarieven voor het gebruik van de Antwerpse sportinfrastructuur. Die prijzen waren sinds 1992 niet meer geïndexeerd, waardoor de prijzen in Antwerpen zeer laag waren. De stad merkte op dat veel jongeren uit de Antwerpse rand naar Antwerpen afzakten om een zaal te huren vanwege de lage huurprijzen. Aangezien de sportinfrastructuur te vlug volzet raakte voor de echte stadsbewoners, zag de stad Antwerpen zich genoodzaakt om in te grijpen. Voor sommige sportclubs valt het prijsverschil na de wijziging goed mee. (bron: nieuwsblad 11/02/12: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2V3M2ARO )

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden