Beste collega's,

Wij moeten op zoek naar nieuwe uitbaters voor de cafetaria en zouden willen werken met concurrentiedialoog. Heeft iemand daar een voorbeeld van bestek van?

Hartelijke dank.

Mvg,

Griet.

Weergaven: 222

Reacties op vraag/bericht

Griet

Wij enkel met concessies nog maar gewerkt, via offerte-aanvraag.

Ben ook wel geïnteresseerd in deze materie.

Beste

Volgens mij kan dit niet, ik refereer mij aan ttps://overheid.vlaanderen.be/sites/default/files/documenten/overheidsopdrachten/instrumenten/edraaiboek-12november/orgawise/Toelichting40836.html:

Volgens artikel 27 Wet Overheidsopdrachten kan de concurrentiedialoog enkel gebruikt worden wanneer het gaat om een bijzonder ingewikkelde opdracht, waarbij de aanbestedende overheid:
 

  • objectief niet in staat is om de technische middelen te bepalen die aan haar behoeften kunnen voldoen of om te beoordelen wat de markt heeft te bieden op het vlak van technische, financiële of juridische oplossingen;
  • en van oordeel is dat de opdracht onmogelijk kan geplaatst worden via de open of beperkte procedures.


Deze cumulatieve en vrij strenge voorwaarden zorgen ervoor dat de concurrentiedialoog een eerder uitzonderlijke procedure is. Geval per geval zal de aanbestedende overheid het gebruik ervan moeten motiveren. Enkele voorbeelden van complexe opdrachten die in aanmerking kunnen komen zijn: geïntegreerde vervoersinfrastructuurprojecten, grote computernetwerken of projecten met een complexe en gestructureerde financiering waarvan de financiële en juridische onderbouwing niet vooraf kan worden voorgeschreven. Het klassieke voorbeeld is een opdracht waarbij de overheid twee oevers van een rivier met elkaar wil verbinden, maar zij niet kan bepalen of een brug of een tunnel daarvoor de beste oplossing is.

Complexiteit zal vaak gepaard gaan met een hoog kostenplaatje, maar de geraamde waarde van de opdracht speelt geen rol bij de beoordeling van de complexiteit van de opdracht. Een concurrentiedialoog kan ook beneden de Europese drempels gebruikt worden.

OK, amaai, wist ik niet. Dus hartelijke dank voor deze extra info.

Mvg,

Griet.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden