Wij ontvangen van een lokale voetbalclub de vraag of zij zonnepanelen mogen plaatsen op het dak van hun kantine. De kantine is eigendom van het gemeentebestuur. De club gebruikt deze accommodatie aan de hand van een concessiecontract dat de gemeente met deze club afsloot voor 9 jaar (loopt af in 2016).

Een bedrijf zou de panelen gratis plaatsen op het dak, de certificaten zijn voor het bedrijf dat de panelen plaatst, het min-verbruik aan elektriciteit is ten voordelen van de voetbalclub.

Hierbij heb ik enkele vragen:
- Kan een gemeentebestuur dit zomaar toestaan? Is de wet op de overheidsopdrachten hier niet van toepassing en moeten er dan ook geen andere bedrijven aangesproken worden om een voorstel in te dienen?

- Zijn er eventueel nog anderer addertjes onder het gras?
Bedrijf vraagt bvb. een garantieperiode van 10 jaar: het concessiecontract met deze club loopt echter al af binnen 4 jaar?

- Zijn er sportdiensten die ervaring hebben met het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke (sport-)infrastructuur die in concessie is gegeven aan een vereniging of club?

Graag uw ervaringen.
Hartelijke dank.

Joris De keersmaecker
Sportdienst Sint-Amands

Weergaven: 180

Reacties op vraag/bericht

Joris,
In Izegem hebben ze een zonneboiler op het dak van de sanitaire blok van het voetbalterrein geplaatst. Andere voorbeelden ken ik niet. ik ben ook niet op de hoogte of de terreinen in concessie zijn of niet.

Joris

Check eens Sporta Tennisclub in Herk-de-Stad (Limburg). Zij hebben zonnepanelen op hun tennishal. Hier is een presentatie over gegeven tijdens de Jaarvergadering van ISB-Limburg. Meer info in ons tijdschrift nummer 228 in de Limburgse Echo's. Ook te raadplegen via www.isbkennisbank.be

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden