Beste,

Onze gemeenten denkt eraan om mogelijk all weather tennisterreinen aan te leggen, dit op bestaande gravelterreinen. Zijn er gemeenten die recent all weather tennisterreinen hebben aangelegd op reeds bestaande terreinen? Is het mogelijk van informatie of n dossier te bezorgen ? sportdienst@hoeilaart.be

Weergaven: 386

Reacties op vraag/bericht

Beste,

Wij hebben een een 5- tal jaar geleden zo'n 2 velden bijkomend aangelegd en een 2-tal jaren geleden hebben we een derde terrein (een gravell-terrein) ook omgevormd naar een all-weather veld. Dit in samenwerking met onze tennisclub.

Dit was een alternatief voor een indoorterreinen waarvoor wij noch de middelen, noch de geschikte ruimte hadden.

Het zijn zogenaamde claytech tennisvelden (vroeger ook somclay genaamd)  van de firma Sportinfrabouw. Het terrein bestaat uit een poreuze asfaltfundering waarop een soort mat wordt gekleed en daarop ligt een laagje gewone gravell.

Het voordeel is dat het bijna hetzelfde gevoel is als gewone gravel (wel iets harder). Ook in de winter kan je perfect op zo'n veld spelen. Bij ons blijven de netten zelfs een ganse winter op de velden staan en bij mooi winterweer wordt er regelmatig getennist. Na een regenbui kan je ook bijna meteen spelen op dergelijk velden. De tennisballen worden dan wel meer nat, natuurlijk.

Ook voor de sportdienst is dit een meerwaarde omdat deze velden niet zo gevoelig zijn als klassieke gravell-velden en de kinderen kunnen tijdens sportkampen kunnen perfect op deze velden spelen, ook al hebben zij geen echt tennisschoeisel aan. 

Het dossier zelf heb ik niet, want de offerte werd aangemaakt door de club zelf (wel met subsidies van de gemeente)

Ik denk dat zo'n terrein (1 veld ) rond de 50.000 EUR kost. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het feit of je ook nog verlichting, afsluiting, .... moet voorzien. Maar dat vraag je beter eens na bij de firma Sportinfrabouw.

Onze tennisclub (en de sportdienst) zijn alleszins heel tevreden over deze Claytechvelden.

Als je meer vragen hebt, mag je mij altijd contacteren.

Groeten,

Joris De keersmaecker

Sportfunctionaris Sint-Amands

Beste,

In Nazareth liggen er sinds 2011 Advantage red court terreinen.

Welke info wens je precies? Stuur gerust uw e-mail naar griet.bonamie@nazareth.be.

 

Mvg,

Griet.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden