Collega's

Wij willen voor onze startende sportverenigingen een tussenstap creëren om hen te erkennen en te subsidiëren. Beschikt er iemand over reglementen voor de erkenning en/of subsidiëring van startende sportverenigingen? Graag goede praktijkvoorbeelden.

Bedankt!

Weergaven: 244

Reacties op vraag/bericht

Dag Helena,

Bij ons zit dat ingebed in het reglement van de algemene beleidssubsidies. Startende verenigingen kunnen een eenmalige startsubsidie krijgen van 125 euro.

Ons reglement zit in bijlage (art. 5).

Groetjes,

Griet.

Bijlagen:

Dag Helena,

Bij ons zit dat ingebed in het reglement van de algemene beleidssubsidies. Startende verenigingen kunnen een eenmalige startsubsidie krijgen van 125 euro.

Ons reglement zit in bijlage (art. 5).

Groetjes,

Griet.

Bijlagen:

Bij ons staat het volgende in ons subsidiereglement

mvg

Frank Malisse

5. Subsidie voor startende clubs

ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 1: Definities

1.1 De subsidie is bedoeld voor startende Harelbeekse sportverenigingen of vrijetijdsverenigingen of voor bestaande clubs die starten met een volledig nieuwe doelgroep (is verschillend van een jeugdafdeling).

Artikel 2: Timing

2.1. De subsidie voor startende clubs wordt, volgens de Sportdienst opgelegde timing, samen met de beleidssubsidie opgevraagd.

2.2. De subsidie voor startende clubs wordt geadviseerd door de sportraad. Het schepencollege keurt de subsidie goed.

2.3. De uitbetaling van de subsidie gebeurt, volgens de Sportdienst opgelegde timing, samen met de beleidssubsidie door de financieel beheerder door overschrijving op de rekening van de aanvrager.

Artikel 3: Subsidiëringvoorwaarden

3.1. Oprichting van een nieuwe club. De vereniging moet erkend zijn als nieuwe Harelbeekse sportclub of vrijetijdsvereniging met een sportief karakter.

3.2. Oprichting van een nieuwe werking i.f.v. een nieuwe doelgroep De bedoeling is een steun te verlenen aan die vereniging die een initiatief neemt om van start te gaan met een volledig nieuwe afdeling en doelgroep (bv een studaxafdeling, een kleuterwerking) of een nieuwe subsporttak (te beoordelen

door de sportraad. Dit moet een echt nieuwe discipline zijn bvb minivoetbal bij veldvoetbal, kajakpolo bij kajak….). De nieuwe afdeling moet onder de leiding staan van een sporttrainer en duidelijk als een afzonderlijke groep bekeken worden, doch binnen de normale werking van de club.

De werking moet minimaal 8 maand actief geweest zijn.

Artikel 4: Berekening van de subsidie

4.1. Een startende sportvereniging krijgt een toelage van 100 euro. Een startende vrijetijdsvereniging krijgt een toelage van 50 euro.

4.2. Oprichten van een nieuwe werking ifv een nieuwe doelgroep, subsporttak De Sportdienst zal in eerste instantie kijken om via het Bloso of een andere instantie gratis lesgevershulp te bekomen voor twee lessenreeksen van 10 uur. Indien deze gratis lesgevershulp niet door bv het Bloso kan gegeven worden, zal de sportdienst zorgen voor de betaling van de lesgever via Vlabus, via aangenomen factuur krediet sportpromotie. Indien deze regeling om de één of andere regel niet zou kunnen toegepast worden (bv niet beschikken over een volwaardig sportdiploma), dan zal de toelage voor de twee lessenreeksen 250 euro bedragen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden