Beste collega's,

 

In Wetteren speelt er een club van 3e nationale ( Standaard Wetteren )op het gemeentelijk voetbalstadium. Een andere voetbalclub ( Racing Wetteren-Kwatrecht ) speelt ondertussen in 4e nationale op eigen terreinen. De infrastructuur is daar sterk verouderd en de club vraagt bijstand van de gemeente. De 2 clubs fusioneren is reeds in het verleden tevergeefs geprobeerd. We denken echter aan het laten samen spelen van beide clubs in het gemeentelijk stadium, zoals het gebeurt in Brugge.

We hebben wel wat bedenkingen en vragen aan de collega's wie hier ervaring heeft.
Hoe zit het met de afspraken rond horeca? ( kantines )
Wat met de reclame op en rond het hoofdveld? ( 2 clubs met verschillende sponsors )
Hoe wordt het dagelijks onderhoud geregeld?

Graag wat reacties van ervaringsdeskundigen.

Rudy Vander Heyden

SF Wetteren

Weergaven: 197

Reacties op vraag/bericht

Rudy,

Wij zitten in een gelijkaardige (?)situatie , maar met twee basketbalclubs die allebei in sporthal De Schalk spelen.

Ik heb wel geen pasklare antwoorden/oplossingen, maar misschien kan je uit mijn verhaal een aantal ideeën halen.

Even onze situatie schetsen.

BBC Willebroek (vroeger BBC Duvel - 1ste klasse) speelt nu in 3de afdeling. In 1981, bij de opening van sporthal De Schalk kregen zij het alleenrecht om vaste reclameborden op te hangen aan de muren. De cafetaria werd in concessie gegeven aan brouwerij Moortgat (Duvel). De uitbating gebeurt door vzw De Schalk. Deze vzw is nauw verbonden met BBC Willebroek. Later kreeg vzw De Schalk de gelegenheid om de business Seats uit te baten. Alle clubs kunnen wel gebruik maken van de Seats (betalen de huur aan de gemeente), maar de vzw mag alleen de drank verkopen. Clubs maken meestal een afspraak met de uitbaters van de cafetaria voor een procent op de verkoop.

Er gaan geruchten rond dat het CBS de uitbating van de cafetaria zou willen wijzigen, maar daar weet ik verder niks van.

BBC Kangoeroes Willebroek is in de loop der jaren van een 'provincialer', gestegen naar de 1ste nationale afdeling (Ethias Liga).

De club vraagt al jaren om ook vaste publiciteit in de sporthal te mogen hangen.

Uiteindelijk heeft het CBS  vorige maand beslist dat beide ploegen hun reclameborden mogen ophangen. Iedere club krijgt de helft van de zaal. Tijdens wedstrijden mogen de reclamepanelen van de andere club bedekt worden. De clubs dienen zelf in te staan voor het ophangen en verwijderen van hun reclameborden.

Reclamestickers van de eigen sponsors dienen na elke wedstrijd van de sportvloer verwijderd te worden. Alleen de door de Ethias Liga voorziene vloerstickers mogen permanent aangebracht worden.

Uitbating cafetaria

Ik herinner mij nog de ISB-studiereis naar München. In het olympisch stadion werd bij elke thuismatch de uitbating gewijzigd.

In Schoten heeft men in de cafetaria van de sporthal 2 togen. Twee clubs doen de uitbating als ik het mij nog goed herinner. Geen idee of dit (nog) goed  werkt?

Fusioneren

Is idd niet gemakkelijk. In Willebroek zijn er 4 voetbalclubs die allemaal op provinciaal niveau spelen. Elke club heeft een tekort aan terreinen. Van fusioneren is er (nog) geen sprake, maar de gemeente is er in geslaagd om de jeugdwerking van 3 van de 4 clubs te laten samenwerken. Doel: betere jeugdwerking, bouw van 1groot  jeugdcomplex. Betere samenwerking tussen de clubs.

Onze ervaring met dit jeugdproject. In elke club zitten er mensen die bereid zijn om verder te denken dan de eigen clubbelangen. Zet die samen en er is kans dat er een mooi resultaat uit voortvloeit.

De financiële ondersteuning van dit project door de gemeente zal natuurlijk ook wat geholpen hebben.

Dagelijks onderhoud.

Mijn idee. De dagen dat de club traint/speelt staat zij in voor het onderhoud. Goede afspraken tussen beide clubs zijn dan wel noodzakelijk.

Indien Wetteren geld en personeel op overschot heeft :-) kan ze een onderhoudswerkman ter beschikking stellen.

Voor het atletiekveld (gebruikt door 3 atletiekclubs - scholen) gebeurt dit. Groendienst onderhoud grasveld. De rest is voor de klusjesmannen van de sportdienst.

Succes!

mvg

Dirk

Vriendelijk bedankt Dirk voor uw reactie

Rudy

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden