Beste Collega's,

 

Wij stellen allemaal vast dat sportclubs steun nodig hebben om hun club goed te runnen. NIet alleen financiëel maar ook het aantal vrijwilligers dat daalt, daling aantal leden...etc.
Onze gemeente wenst een onderzoek te doen naar de behoeften en tekorten binnen de sportclubs met als resultaat een rapport te bekomen wat we wel kunnen doen als gemeente, als sportdienst.
Wie heeft dergelijk onderzoek reeds gedaan? Hoe zijn jullie tewerk gegaan? Hebben jullie hier iemand specifiek voor aangeworven? Werd dit uitgegeven aan een bureau?.... Alle info is  welkom

Alvast bedankt

Sportieve groeten

Chantal Bylemans

Weergaven: 131

Reacties op vraag/bericht

Chantal

Wij hebben verleden jaar een uitvoerige vragenlijst doorgespeeld naar onze jeugdsportclubs. Enkel naar hen, omdat we vonden dat dit onze belangrijkste clubs zijn. Dit is ook beperkt, en haalbaar binnen de eigen dienst.

Daarin hebben we gepolst naar hun bemerkingen, problemen, ... Dat ging onder meer over de accommodaties, het vertrouwen in de toekomst, de vrijwilligers, verwachtingen mbt uitbreiding, ..... We hebben de vragenlijst online gezet, maar er zijn ook mensen van de sportraad ter plaatse geweest bij de clubs. Bestuursleden, maar ook sommige trainers, en een paar ouders hebben de vragenlijst ingevuld.

We hebben gewerkt met Formdesk, zodat je een algemeen beeld, maar ook een beeld per club kon krijgen.

Ik heb alles doorgelezen en geprobeerd conclusies te trekken in een ruimere tekst. Die ruimere tekst werd bezorgd aan onze jeugdsportclubs, samen met hun 'eigen' resultaten. Ik heb alles ook proberen te bundelen in 20 punten.

Op basis van die resultaten proberen wij - onder meer via het subsidiereglement, en via vormingen - de clubs te sturen en te helpen.

Frank Malisse

bedankt Frank

grtn

Chantal

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden