Hallo,

Dit is mogelijk vanaf 4 mei:

  • Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt (dus jezelf +2 of gezinsleden onder zelfde dak + 2)
  • Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.
  • Bijvoorbeeld nieuw toegelaten: Tennis, golf, vissen, kayak, atletiek, … de opsomming is niet limitatief

Wij vroegen ons af of er steden of gemeenten staan tov deze mogelijkheden:

- Wat met petanquebanen?

- Wat met basketveldjes waar 1 of 2 personen shots gaan oefenen?

- Wat met skaten?

- Wat met 2 personen die in een park gaan badmintonnen of een bal naar mekaar trappen? Of op een kunstgrasveld?

- Wat met bv de ballen of de shuttles die door de 2 personen worden aangeraakt?

- Als de berekening in puntje 1 wordt gevolgd zouden er dus theoretisch 5 personen tegelijk kunnen gaan basketballen?

Alvast dank voor de respons

Weergaven: 248

Reacties op vraag/bericht

Het voorstel dat naar ons college gaat is om enkel toe te passen voor atletiek, vissen en tennis, de sporten genoemd door de overheid.

De anderen staan wij voorlopig niet toe, sport-en spelterreintjes (zoals skate, basket, petanque) blijven gesloten,.

Hey Nico,

Ons bestuur volgt ook de federale maatregelen voor de sportsector.

Concreet betekent dit bij ons dat binnen de voorwaarden (en de play & go-richtlijnen van tennis Vlaanderen) de openluchttennisterreinen & padelterreinen van de tennisclubs terug open mogen.

Outdoorfitnesstoestellen, speelpleintjes, tafeltennistafels, beweegbanken, … volgen de regels voor speeltoestellen en zijn dus nog niet toegankelijk, zeker omdat we hier als bestuur ook niet kunnen garanderen/controleren of de basisregels worden gerespecteerd.

Groetjes,

Sam

Dag allemaal,
In Mol vallen de sport - en speelpleintjes, skatepleinjes,.... Onder de noemer van de speeltuinen. Dit zit nog niet in direct in de scoop van een exit strategie. Zij blijven nog gesloten.
Grt Bart

Hallo,

Intussen zijn we in fase 2 en kunnen ook sportveldjes en skateparken in het openbaar domein opnieuw open. Ons bestuur wil deze zo snel als mogelijk heropenen, maar uiteraard met naleving van de geldende maatregelen. 

Heeft er iemand weet van een specifieke visual voor skateparken en sportveldjes die deze maatregelen mooi (en niet te talig) samenvat voor gebruikers? Ik denk dan aan (1,5m regel, 30m²/persoon, desinfecteren gedeeld sportmateriaal, etc)
Leggen jullie de verantwoordelijkheid volledig bij de gebruikers of voorzien jullie toezicht, handgels, inschrijfmodule...

Dank!

Lieven
Vilvoorde

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden