Dag collega's

Net zoals in vele andere steden en gemeenten krijgen wij jaarlijks enkele aanvragen tot sponsoring binnen van inwoners/verenigingen die deelnemen aan (sportieve) activiteiten in het kader van een goed doel bijvoorbeeld: 1000 KM Kom op tegen Kanker, loop voor Ciniclowns, Warmste week,...

Op deze moment wordt elke aanvraag apart op het college en vervolgens de gemeenteraad gebracht ter goedkeuring. Ook het sponsorbedrag wordt telkens bepaald per dossier als het ware.

We willen hier dan ook eens bekijken of we een subsidiereglement kunnen opstellen om hier een beetje een lijn in te krijgen.

Als er reeds steden of gemeenten moesten zijn die zo'n subsidiereglement of richtlijnen hebben, mogen mij deze zeker bezorgen.

Ik dank jullie alvast bij voorbaat! :-)

Sportieve groetjes

Alexander Janssens

Sportfunctionaris Bekkevoort

Weergaven: 75

Reacties op vraag/bericht

Beste,

In Zedelgem werkten we hiervoor een beknopt reglement uit. Dit kan je terugvinden via https://inschrijvingen.zedelgem.be/Algemeneinfo/Evenementen.aspx.

We denken er echter al over na om dit reglement weer wat te updaten en aan te passen.

Wij hebben een reglement dat logistieke ondersteuning biedt aan initiatieven, opgezet ten voordele van een goed doel, zodat de organisator gemeentelijk materiaal gratis ter beschikking krijgt. (voor een vertegenwoordigd bedrag van 75 €)

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden