Beste Collega’s,
Wie heeft er voor zijn zaalwachters een "tikklok" hangen?
- En hoe wordt bv. een pauze opgelost als er maar één zaalwachter is en hij heeft
dienst van 16.00 tot 23.30 u. Dan moet hij wettelijk min. 30 min pauze nemen, maar
dan laat hij wel de sportzaal alleen waar bv. een voetbalwedstrijd bezig is. Wat als daar iets gebeurt?
- Kunnen de zaalwachters in een stille periode (einde seizoen, laatste trainingen, enz..) wanneer een ploeg niet komt trainen 2 uur vroeger naar huis gaan of moeten ze hun uren doen.
Alle ervaringen met een tikklok voor zaalwachters zijn welkom in mijn mailbox, sportdienst@niel.be
Groetjes,
Guy.
Tags:
Beste Guy
In Lede lossen wij dit op door de toezichter afhankelijk van de werkdrukte zelf te laten bepalen wanneer hij/zij best een pauze neemt. De toezichter mag in geen geval de werkplek verlaten. Toen dit een regel/afspraak werd, was er in het begin wat tegenspraak. Na enkele weken verliep dit vlot.
Groeten
Geert Uyttenhove
al onze zaalwachters loggen in en uit via de PC met een persoonlijke login en wachtwoord in het systeem Pronet; dit systeem wordt beheerd door de personeelsdienst en er werd voor elke zaalwachter een werkplanning ingegeven ;elke wijziging daaraan dient door het diensthoofd bevestigd te worden; zo worden hun prestaties geregistreerd; er wordt hier in dagdienst en avonddienst gewerkt : 8.30-16.30 met een verplichte, onbetaalde pauze tussen 12u en 13u ( weekdagen - altijd uittikken) en van 16.30-23.30 met een verplichte maar betaalde pauze van 30 min, vrij te nemen als het past . Daarom wordt de sporthal ook gesloten tussen 12u en 13u op weekdagen en kan de zaalwachter de sporthal verlaten, echter niet op zaterdag of zondag; in het weekend moet de zaalwachter op post blijven met verplichte maar betaalde pauzes naargelang de werkdrukte.
groeten
Francine
Guy
Ik stuur, zoals je vraagt, een mail naar je mailbox.
Fee Vanhille
© 2024 Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid. Verzorgd door