In Dendermonde zijn er heel wat kantines (voetbal, korfbal, krachtbal,...) die op grondgebied staan van het stadsbestuur en ook gezet zijn met middelen van stadsbestuur.

Tot op heden betalen de clubs hiervoor geen huurgeld, zij betalen in de meeste gevallen zelf wel de nutsvoorzieningen (elektriciteit, verwarming, water). Renovatiekosten komen immers wel altijd bij het stadsbestuur terecht.

Zijn er nog gemeenten waar dergelijke situaties zijn?

Zijn er gemeenten waar er clubs voor dergelijke kantines huurgeld per maand of per jaar betalen? wat zit er dan in deze huurgelden en hoeveel bedraagt dit huurgeld?

 

Alvast bedankt!

Greet

Weergaven: 181

Reacties op vraag/bericht

Beste,

In Sint-Amands hebben met dergelijke clubs (voetbal, tennis, boogschieten) een concessieovereenkomst afgesloten waarin alles bepaald is inzake het gebruik van deze sportaccommodaties met een vrij omvangrijke omschrijving van de zaken waar de clubs moeten voor zorgen en de zaken die ten laste zijn van de gemeente. Bij ons betalen zij ook geen concessievergoeding. 

De accommodaties zijn destijds gezet met middelen van de gemeente, maar ook wel met een fincanciële inbreng van de clubs zelf.

Een voorbeeld van dergelijke concessie overeenkomst met een voetbalclub stuur ik in bijlage.

Groeten, Joris De keersmaecker, sportfunctionaris Sint-Amnads

Bijlagen:

Greet,

Voor zover de situatie vergelijkbaar is: gemeente Wommelgem verhuurt aan diverse verenigingen lokalen in het fort. De huurprijs bedraagt 1,50 euro/m²/jaar. Nutsvoorzieningen betalen zij zelf. Renovatiekosten ook, voor zover die het lokaal zelf betreffen uiteraard.

Indien interesse in de huurovereenkomst, hoor ik het wel.

 

Groetjes,

Nele

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden