Graag zouden wij als sportdienst terug naschoolse sport aanbieden voor de Tervuurse basisscholen.

In Tervuren zijn 6 basisscholen met vlakbij telkens een sporthal en/of een voetbalveld. In 2009-2010 werd reeds een proefproject opgestart door de vorige sportfunctionaris waarbij voor 3 van de 6 basisscholen gedurende 6 weken naschoolse sport werd voorzien. Dit werd in samenwerking met de Tervuurse sportclubs gedaan om lesgevers te vinden.

Enkele sportclubs hebben zich hiervoor ingeschreven waardoor er in theorie voor de 6 weken genoeg lesgevers waren.

In praktijk bleek echter dat de toenamilge sportfunctionaris veel zelf moest inspringen om les te geven wegens een gebrek aan lesgevers. Hierdoor werd uiteindelijk beslist om het project stop te zetten.

 

Daarom dus de vraag of andere sportdiensten met ervaring van naschoolse sport een ander systeem hebben dat goed werkt en haalbaar is?

Eventueel een draaiboek?

 

Alvast bedankt!

dieter.vanoverloop@tervuren.be

02 766 53 35

Weergaven: 200

Reacties op vraag/bericht

Beste Dieter,

Goed idee om naschoolse sport te organiseren. Veel kinderen nemen hier graag aan deel. 

De grote uitdaging is 'competente lesgevers vinden die een engagement aangaan en aanwezig zijn'.

Voor kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar is de ervaring dat kinderen het best deelnemen in de accom van de eigen school met een vast lesgever (een neutrale lesgever, niet van een club).Steeds een groot succes. 

Voor kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar is het een goed idee om met clublesgevers te werken. Een duidelijk engagement vragen, op papier laten zetten en een concreet jaarprogramma maken. In eerste instantie zijn er misschien maar 3 clubs die meedoen. 

 

Netwerken met lokale medewerker 'Brede school met sportaanbod' is een meerwaarde.

Veel succes ...   

 

Jan

Dieter,

pols eens bij Sporty vzw te Kessel-lo, die verzorgen nu onze naschoolse sport in Lubbeek maar doen dit ook in Boutersem, Herent en Leuven. Ze vragen een hoge maar faire kost per lesgever en bieden 100% lesgeverszekerheid aan en nemen ook de coördinatie op zich. Wij vragen 2euro per les aan de kinderen en schrijven in voor een gans jaar. Met 24 kindjes per groep draaien we zelfs break even dan.

Alternatief: Amithaba

grts,

Tom

Meer info: bel gerust 016/479723

Dieter, Oud-Turnhout heeft ook al van 2002 een naschools sportaanbod op maandag voor de 1ste graad en dinsdag voor de 2de en 3de graad (samen wegens anders te weinig deelnemers). Wij hebben voor deze accademie eigenlijk 3 vaste lesgevers (regenten LO) die werken met vrijwilligerscontracten... Vorig jaar een bijkomende lesgever moeten zoeken wegens het plotse succes en ook dat was geen probleem (via de lijst van afgestudeerden aan de KHK gebruikt)...

Ik weet dat we tot op heden hier zeer veel geluk mee gehad hebben, maar zo werkt het (voorlopig) nog in Oud_Turnhout...

Succes!

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden