Zal jij tijdens de komende kerstvakantie (of een aanbod verder in de toekomst) de deelnemers verrassen met een 'nieuwe' sport? Post hier gerust de informatie!

 

Een voorbeeldje: combat sambo!

“Zelfverdediging zonder wapens”

Combat-Sambo vertegenwoordigt alle aspecten van strijdlustige situaties: vastpakken, slaan, werpen, verschillende grepen, trappen en grond-vechten. Combat-Sambo is een samengestelde stijl van vechten en is constant groeiende en in ontwikkeling.

Bijna elke vorm van vechttechnieken van elke hedendaagse martial art is opgenomen in Combat-Sambo. Het is een van de meest complete zelfverdedigingsvormen in de wereld.

Combat-Sambo, als martial art, is ontstaan in de jaren 30 in de Sovjet-Unie en was alleen toegankelijk voor Special Forces (Spetsnaz), Secret Police, K.G.B. en Crowd Control units.

Vandaag de dag worden er wereldwijd wedstrijden georganiseerd in Combat-Sambo en is de sport toegankelijk voor iedereen.

Weergaven: 226

Reacties op vraag/bericht

Lieven,

Informeer gerust bij het team van Buurtsport Aalst (buurtsport@aalst.be). Zij zijn de pioniers in Vlaanderen van deze sport.

Padel: combinatie tennis en squash

 

http://www.padelbelgium.com/nl-present.html

 

Volgens Wikipedia

Padel (of Padel tennis) is een balsport die populair is in Spanje en Latijns-Amerika. Padel wordt, evenals squash, gespeeld in een hal, waarbij de muren in het spel betrokken kunnen worden. Wel is er, zoals bij tennis, sprake van een net in het midden. Het racket is een speciaal 'padel raquet', een groot uitgevallen rubberen tafeltennis-batje met gaten erin om de luchtweerstand te verminderen. Padel moet onderscheiden worden van Paddle-tennis, dat er in naam weliswaar sterk op lijkt, maar andere spelregels en materialen hanteert.

Zal 'padel' de hype van 2012 worden? Of zien jullie een andere 'nieuwe' sport in de bekendheid treden?

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden