Dankzij de gulle inzet van de sportraad Liedekerke beschikt het TMVW zwembad Heuvelkouter in Liedekerke nu over een nieuwe zwembadlift die mindervaliden gemakkelijk toegang geeft tot het zwembad.

De voorzitter van de sportraad Myriam Cobbaert en de schepen van sport Hans Eylenbosch en sportfunctionaris Pieterjan Van Steendam kwam de zwembadlift uitproberen. Myriam Cobbaert: “De aankoop van de zwembadlift werd gefinancierd met de opbrengst  van activiteiten van de sportraad.  Volgens ons sportbeleidsplan moesten we ook iets doen naar mensen met een handicap toe. We hebben daarom overlegt met de mensen van het zorgcentrum De Valier. Door de aanschaf van de zwembadlift kunnen de mensen van De Valier binnenkort in ons zwembad terecht. Nu gaan ze nog in Ninove zwemmen”.

Voor het einde van de week wordt er nog een rolstoel en een verzorgingstafel geleverd waardoor dan de zwembadlift in gebruik kan genomen worden.  De aankoop van de zwembadlift, de rolstoel en de tafel hebben samen 10.000 euro gekost.

 

Oorspronkelijk bericht: persinfo

Weergaven: 29

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden