Beste Collega's

 

Om de inschrijvingen voor onze zomerkampen vlot te laten verlopen, willen we dit jaar werken met 'online' inschrijvingen. Daarvoor zouden we gebruik maken van een 'google docs'. 

Heeft er iemand ervaring met online inschrijvingen?

Wordt er voorrang gegeven aan inwoners van stad/gemeente? Zo ja, hoe wordt dit online opgelost?

 

Alvast bedankt.

Saskia

Sportdienst Damme

Weergaven: 570

Reacties op vraag/bericht

Dag Saskia,

 

ISB organiseert eind februari 2012 enkele demo-momenten rond administratieve vereenvoudiging voor sportdiensten. (Antwerpen, Leuven en Gent). Onder andere de mogelijkheden van google docs worden toegelicht en er wordt een cursus ter beschikking gesteld. Uitnodiging wordt binnenkort verstuurd. Misschien interessant voor jou?

Hallo Saskia,

Wij werken met " online inschrijvingen" voor alle sportactiviteiten, lessenreeksen tijdens het schooljaar en tijdens de korte schoolvakanties. We werken met het programma van Syx.Dit verloopt vlot... buiten enkele kleine kinderziektes.

MAAR: tijdens de zomer  organiseren wij de grabbelpas i.s.m. de jeugddienst.... hier doen een 1400 kinderen aan mee. Vorige zomer konden klanten ook online inschrijven, maar dit werd een ramp..... wanneer de teller op meer dan 200 connecties stond blokkeerde hij de rest.... klanten werden eruitgegooid, geraakten er niet meer in,....systeem crashte wel niet.... maar achteraf waren er toch héél veel gefrustreerde mensen,.... nu ik wil je geen schrik aanjagen.....het programma werkt voor ons goed hoor ( alleen een groot aantal mensen die tegelijkertijd proberen in te schrijven was een probleem, dit hangt ook af van de capaciteiten van je eigen servers en dergelijk,.....)

We hebben al enkele malen samengezeten met Syx  om alle "problemen" weg te werken.
Bij Online inschrijven .... is het moeilijk om inwoners van je stad voorrang te geven. Je kan bv. een korting geven aan inwoners van je gemeente....Je kan dit natuurlijk wel bekend maken dat enkel inwoners van je gemeente online mogen inschrijven. Indien anderen toch inschrijven kan je deze via een filter gaan zoeken, via het programma.

 Voor meer info mag je me altijd contacteren...

Mvg

Bart

Bedankt voor die informatie
 
Roel Van Caenegem zei:

Dag Saskia,

 

ISB organiseert eind februari 2012 enkele demo-momenten rond administratieve vereenvoudiging voor sportdiensten. (Antwerpen, Leuven en Gent). Onder andere de mogelijkheden van google docs worden toegelicht en er wordt een cursus ter beschikking gesteld. Uitnodiging wordt binnenkort verstuurd. Misschien interessant voor jou?

Hallo Saskia,

 

wij werken al een drietal jaren met google docs om onze sportkampen te regelen en we ervaren dit toch als een succes. Voor de klanten is het ontzettend gemakkelijk om in te vullen en wij hebben meteen een zicht op het aantal binnengekomen inschrijvingen. Bovendien kan je, indien er bv een deel van het sportkamp volzet is (bepaalde leeftijdscategorie), je formulier zo aanpassen dat ze voor dat bepaalde gedeelte niet meer kunnen inschrijven. Een ander voordeel is dat je een onbeperkt aantal inschrijvingen kan verwerken want het gaat eigenlijk gewoon om een excel-formulier.

Wij maken geen onderscheid tussen Bornemnaars en niet-Bornemnaars wat betreft aantal voorbehouden plaatsen maar laten niet-Bornemnaars wel iets meer betalen.

Het enige nadeel van google docs is dat het niet kan gekoppeld worden aan een online betaalmethode. De info over betalingen staat dan gewoon op onze site waar ook de 'google docs link' geplaatst wordt .

 

Groetjes,

 

Johan

sportdienst Bornem

Wij schrijven een 5-tal jaren online in voor de activiteiten van de sportdienst en de jeugddienst. De eerste 3 jaren met een zelf gecreeerd systeem. De laatste twee jaar via RCX van Syx. In het begin met veel kinderziekten en enorm veel frustraties. Nu werkt het goed en het zorgt voor een grote administratieve ontlasting (lijsten, facturen, fiscale attesten,....) Je kunt het inschrijfsysteem steeds bekijken via onze website www.schilde.be

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden