Collega's,

Onlangs is Chrisje de Meulemeester lessen babyzwemmen opgestart. Bedoeling is om baby's aan te leren indien ze in water terecht komen, te overleven. Ik kan niet heel veel info hierover terugvinden, maar er worden een 10-tal lessen aangeboden en dan kunnen ouders zelfstandig oefenen in een zwembad. Zo hebben wij in Arendonk reeds 2 keer een mama gehad die komt oefenen met haar baby. Niet altijd verloopt dit vlot en het is al voorgekomen dat de baby gedurende de hele periode huilt en zelfs braakneigingen vertoont omwille dat de baby blijkbaar toch water inslikt. De redders voelen zich hier niet comfortabel bij. Hebben jullie hier ervaring mee? Hoe pakken jullie dit aan?

Alvast bedankt voor jullie reactie. Groeten Linda Swennen

Weergaven: 54

Reacties op vraag/bericht

Vind ik een moeilijke. Ouders nemen hierin zelf heel wat verantwoordelijkheid. Kun je dit verbieden?

Persoonlijk zou ik dergelijke ouders adviseren om naar gespecialiseerde instellingen te gaan in plaats van naar een publiek zwembad. In onze streek bijvoorbeeld biedt het ziekenhuis in Ieper speciale sessies babyzwemmen aan.

Er zijn voor- en tegenstanders voor deze methode van het babyzwemmen.

Dag Andrès,

Super merci voor je snelle reactie. Inderdaad verbieden is een moeilijke. Wij stimuleren om te komen zwemmen met baby's maar de redders hebben niet voldoende achtergrond info, betreffende de lessen van overlevingszwemmen voor baby's. Waardoor wij ook van mening zijn dat het oefenen niet thuis hoort in een publiek zwembad. Ik weet niet of er in de omgeving Turnhout, Arendonk, Geel een dergelijk zwembad, instelling is die dit opvolgt.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden