Collega's

de voorbije 4 jaar hebben wij gewerkt met volgende schrob/zuigmachines van Cleanfix:

- RA 355 IBC (compact model; handig voor de kleedzone & cabines)

- RA 433 IBC (groter model voor de kades in onze zwemhal)

We zijn op zoek naar nieuwe toestellen; met oplaadbare batterij. Op zich waren de toestellen wel OK qua gebruiksgemak maar we hebben er toch behoorlijk wat kosten aan (aan vervangingsonderdelen), bovenop de kosten van het onderhoudscontract. De toestellen zitten mechanisch ook niet zo simpel in elkaar om snel zelf iets te kunnen herstellen.

Welke toestellen vinden jullie het meest geschikt voor zwembaden; en zijn jullie tevreden van ?

Graag onderscheid vermelden tussen machine voor cabinezaal en machine voor kades zwemhal.

dank

Weergaven: 44

Reacties op vraag/bericht

Dag Andrès,

wij hebben de Kärcher B 40 W Bp Dose R55. Deze is bij ons in dienst sinds juni 2015, dus 5 jaar nu. Kostprijs was toen €6.086,40. 

Wij zijn hier heel tevreden van. Deze werkt op een batterij, en heeft 40liter waterreservoir, automatische dosering en is zelf-trekkend (kan vlot hellingen nemen, ook al draaien de borstels niet). Er zitten 2 laterale borstels op. De keuze hiervoor was dat deze beter reiningen op onze anti-slip tegels dan een draaischijf, wat effectief ook zo is.

Zeer gebruiksvriendelijk (opvullen gebeurd bv gewoon via een koppeling voor de tuinslang, automatische stop), eenvoudig te onderhouden. Je kan kiezen voor een extra coating voor zwembaden, ik zou dit aanraden, ook al zitten er erg weining delen op die kunnen roesten (meeste is plastic en aluminium).

Wordt hier gebruikt in de inkomhal, kleedkamers en zwembad.

De batterij gaat een hele dag mee, en wordt pas 's avonds opgeladen. Wij hebben de batterij tot nu toe zelfs nog niet moeten veranderen.

We hebben hier geen speciaal onderhoudscontract op. Als er iets kapot is, of er moet een jaarlijks onderhoud gebeuren, bellen wij zelf naar de firma. Wij hebben deze toen aangekocht bij Besto, nu Igepa. Voor onderhoud of herstelling moeten wij dus via hen gaan. Ik zou aanraden om bij Kärcher rechtstreeks te gaan.

Laat maar weten als je meer info wil.

Tijs Robbens

Zwembad Olympos Dendermonde

Dank Tijs, heel waardevol

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden