Collega's,

Gezien het feit dat er in ons digitale tijdperk steeds meer gefilmd en gefotografeerd wordt (actioncamera's, smartphones,...), zien wij dit ook vertaald in ons zwembad. Andere gebruikers en personeel staan mee op tape of foto, zonder hier toestemming voor te geven. Dit volledig verbieden lijkt ons nogal streng en sluit meteen ook de voordelen van leuk fotomateriaal uit, aangezien het dan over de gehele lijn moet verboden worden .

Hoe staan jullie hier tegenover? Is dit sowieso niet toegelaten of wordt dit eerder geval per geval bekeken?

Groeten,

Michiel.

Zwembad De Kleine Dender

Weergaven: 183

Reacties op vraag/bericht

Dag Michiel

Je kan sowieso al eens een kijkje nemen in het praktijkvoorbeeld in de ISB-Kennisbank.

Mvg

Marjolein

Dag Michiel,

bij ons geldt reeds tientallen jaren een totaal verbod op foto's nemen en filmen in de volledige zwemhal.

Enerzijds om te vermijden dat andere mensen onbedoeld op de foto staan, anderzijds om te voorkomen dat mensen bewust foto's of film opnames nemen van klanten, kinderen, ... met slechte bedoelingen. 

Door de band genomen hebben wij hier weinig problemen mee. De mensen weten het niet altijd (ondanks de vele bordjes) maar als ze worden aangesproken begrijpen ze de redenen.

Wij hebben volgende uitzonderingen:

- tijdens het schoolzwemmen, omdat de scholen zelf ook bewust met het materiaal omspringen

- bij speciaal aangevraagde gevallen, zoals jongeren in L.O. opleiding die moeten filmen hoe ze iemand leren zwemmen, een verjaardagsfeestje, ... Deze personen moeten dan een klein formulier invullen waarin staat dat ze de beelden enkel voor persoonlijk gebruik mogen gebruiken en geen anderen mensen filmen. Dit doen wij trouwens ook voor pers die in ons bad een foto wil komen nemen: zij moeten ook op voorhand toestemming hebben.

Vriendelijke groeten,

Tijs Robbens

Zwembad Olympos Dendermonde

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden