Beste collega,

 

  • Vanaf 1 januari 2012 gaat in het Spillebad te Roeselare een dresscode in waarbij enkel nog bezoekers toegelaten worden met een aaneensluitend badpak of zwembroek. (zonder ritsen of zakken).Iemand met een onderbroek onder zijn short of volledig in onderbroek was in het Spillebad geen uitzondering meer. Zeker bij allochtonen.

 

  • Meer en meer zijn er ook problemen met deze allochtonen. Het gezag van de redders wordt niet aanvaard, de taal wordt niet begrepen en zij leven  het reglement van inwendige orde niet na, al dan niet onbewust. In samenspraak met het sociaal huis WelWel ( en dienst integratie) te Roeselare willen wij aan de hand van nieuwe pictogrammen en een korte vertaalde versie van het reglement de communicatie verbeteren.

 

  • Het personeel voelt zich soms ook niet meer veilig in hun eigen werkmgeving omdat vele allochtonen zeer agressief uit de hoek kunnen komen.    Ikzelf ben lid van de Projectgroep agressiebeleid in Roeselare en hierin worden alle mogelijke oplossingen om deze agressie te voorkomen besproken.


Daarom heb ik toch enkel vragen voor jullie. Misschien kunnen een aantal van jullie oplossingen of voorstellen meegenomen worden op de volgende vergadering.

 

- Komen bij jullie dezelfde problemen voor?

- Hoe ervaren jullie deze en hoe gaan jullie ermee om?

- Hoe lossen jullie deze op? Wordt de politie gecontacteerd of is er op regelmatige basis een patrouille die langskomt om hun aanwezigheid aan te tonen en agressie preventief te vermijden?

- Hebben jullie een meertalige folder of kan er via externe diensten gewerkt worden met een tolk?

- Komen er reeds aanvragen binnen voor een apart zwemuurtje voor moslima's/bourka-zwemmen? Of hebben jullie dit al?

 

Bedankt voor de medewerking en de reacties op dit forum!

Weergaven: 617

Reacties op vraag/bericht

Sven,

 

In het landelijke Wingene kennen we deze problemen tot op heden gelukkig nog niet.

Ik vrees dus dat ik je niet zal kunnen helpen.

 

Het gebeurt wel eens dat iemand met een 'gewone' broek naar het zwembad komt.  Zoals nagenoeg overal is dit ook bij ons niet toegelaten.  Ik ben wel blij dat wij geen taalproblemen hebben zoals jullie. De communicatie verloopt dus meestal vlot.  Natuurlijk moeten onze redders soms wel alles doen om hen te overtuigen maar echte grote problemen hebben we daarmee niet.  Ik overweeg ook om goedkope zwembroeken te koop aan te bieden zodat we telkens een alternatief hebben.  Wij hebben een afspraak met de korpschef dat we bij problemen die we zelf niet aankunnen de politie bellen.  Zij staan hier dan ook meestal zeer snel.  Nogal goed dat dit niet vaak nodig is.  Wij hebben al ooit eens de vraag gekregen naar een afzonderlijk zwemuur voor vrouwen maar veel druk merken we niet.

Wij hebben die vanuit Noord-Frankrijk.  Aan het onthaal zijn foto's aanwezig welke kledij er mag en niet mag.  De foto's hebben geen begeleidende tekst. De foto's hangen naast het huisreglement.  Eenmaal de richtlijnen niet volgen is een verwittiging, de tweede maal worden ze eruit gezet; als ze weigeren komt de politie en die komen snel.  Als toeristische gemeente hebben we veel anderstaligen, maar het statuut verplicht ons in het Nederlands te communiceren, daarom de foto's naast het huisreglement.  Als ze de zwemhal binnenkomen worden ze , indien niet in orde, teruggestuurd.  Ze moeten het huisreglement kennen in onze taal. Als wij naar het buitenland trekken, krijgen we ook geen Nederlandse uitleg.  In ons openluchtbad op het strand heb ik twee jaar terug een dame met burkini laten verwijderen.  Vergeet niet dat bepaalde individuen proberen uit te dagen en dit zijn niet alleen allochtonen, maar ook plaatselijke scholieren.  De harde lijn is de enige oplossing. De "goeden" blijven komen!  Verhuren na de uren is uitsluitend voor de plaatselijke clubs en daarmee zitten we al vol (zwemclubs, duikclubs, aquagym, opleiding redders, waterballetclub.) 

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden