Collega's,

Wij krijgen vragen van zwemclubs die hun topsporters willen laten trainen, weliswaar volledig rekening houdende met de Corona-maatregelen. Laten jullie dit toe en onder welke voorwaarden? Op welke basis bepalen jullie wie wel en niet kan zwemmen?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Weergaven: 122

Reacties op vraag/bericht

Wij hebben tot op heden nog geen vraag hierrond gekregen, wel al voor de gymnastiekhal. Dit zijn wij nog aan het bekijken hoe we hier mee omgaan. 

Wezemberg laat het volgens mij opnieuw toe. Misschien daar eens informeren hoe zij dit doen?

In Waregem kregen wij ook de vraag van een triatleet PRO Bestaat er een kader waarbinnen we dit kunnen toelaten?

Leen

Bij ons kan men niet zwemmen. De temperatuur en chloorwaarden van de baden zijn naar beneden gezet.

Alles is door de onderhoudsfirma omlaag gezet om het verbruik zo laag mogelijk te houden.

Personeel is ook tijdelijk werkloos.

Hey Leen, zwemmers met een topsportstatuut, krijgen volgens mij een uitzondering... best eens informeren bij de zwemfederatie en/of Sport Vlaanderen. Topsportbad Wezemberg is recent open gesteld voor topsporters... dus mogelijk kunnen ze daar terecht?

Zoals collega's al meldden, is de opstart van een zwembad een hele procedure...

groet

Ronny

Wij hebben de vraag ook nog niet ontvangen, maar sowieso wordt er bij ons in geen geval gezwommen. Ik wacht eerst procedures af om redders veilig een redding te kunnen laten uitvoeren binnen de huidige social distancing afspraken. Ik vind het straf dat dit in de Wezenberg kan...

Tijs Robbens

Zwembad Olympos Dendermonde

van de website van Sport Vlaanderen:


Kunnen topsporters gebruik blijven maken van specifieke sportaccommodatie?


Alleen topsporters die het statuut van elitesporter hebben bij Sport Vlaanderen en reeds geplaatst zijn (of een reële kans maken om zich nog te plaatsen) voor de Olympische/Paralympische Spelen van Tokio kunnen van sportaccommodaties gebruik blijven maken.

 

Sport Vlaanderen maant ook hen aan om maximaal in te zetten op individuele en geïsoleerde trainingen (individuele conditietraining, stabilisatietraining thuis). Daarbij kunnen ze gebruikmaken van alternatieve trainingsvormen en technologische ondersteuning. Alleen wanneer gespecialiseerde accommodatie echt vereist is, bekijken we welke infrastructuur (tijdelijk) ter beschikking kan worden gesteld. De algemene veiligheidsvoorschriften worden sowieso strikt opgevolgd. Op advies van artsen wordt de regelgeving rond hygiëne en social distance tijdens training nog aangescherpt (5m perimeter i.p.v. 1,5m) en in overleg met de medische staf van de federatie.

 

Topsporters die trainen in functie van Tokio en in aanmerking komen voor deze uitzonderingsmaatregel, staan vermeld op een nominatieve lijst die werd samengesteld door de betrokken federatie in nauw overleg met Sport Vlaanderen.

 

We rekenen op gezond verstand en solidariteit binnen de topsportwereld om op verantwoorde wijze met deze uitzonderingsmaatregel om te gaan.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden