collega's,

1. Wij organiseren zelf zwemlessen voor scholen tijdens het half uurtje schoolzwemmen. de zwemlessen worden gegeven door onze redder- instructeurs. Scholen kunnen hiervoor een aanvraag indienen. Vroegere jaren bleef deze aanvraag redelijk beperkt en goed te combineren met het aantal beschikbare lesgever-redders.

Wij beschikken over 2 redders in ons 25-m bad. Eén redder kan worden ingeschakeld als lesgever, de andere redder staat effectief als redder aan het bad.

Wij rekenen de scholen op dit moment 9 euro per half uur aan.

Voor volgend schooljaar krijgen we volop aanvragen van scholen binnen om ook beroep te doen op onze redders als zweminstructeur.

We kunnen per half uur maar 1 groep in het bad deze gunst aanbieden aangezien er steeds een redder als effectief redder moet blijven fungeren.

2. We merken ook op dat de effectief ingevulde zwemuurtjes zeer beperkt zijn. scholen kunnen enkel tussen 9u en 11u30 zwemmen (3,5u) en tussen 14u en 15u (1u) aangezien men steeds tijdig op school moet terug zijn. Indien dan nog verschillende scholen een lesgever aanvragen, is het puzzelen van een goed uurrooster praktisch zeer moeilijk.

Bieden jullie ook die lesgeef service aan aan de scholen? Wie geeft deze zwemlessen?

Hoe wordt dit gefactureerd? Aan welk tarief?

Weergaven: 127

Reacties op vraag/bericht

Hier in Dendermonde worden er geen zwemlessen gegeven door de redders. Ik vind dat zij al werk genoeg hebben met het toezicht houden op het groot bad en het instructiebad.Er moeten toch af en toe eens kinderen opgevist worden uit het bad die "onder toezicht staan van leerkrachten". Lesgeven combineer je best niet met redder zijn, je kan maar één van de twee goed uitoefenen.

Scholen die geen eigen zwem-leerkracht of leerkracht L.O. hebben, vragen er meestal één aan via VLABUS.

Dag Inge

In Bornem worden ook geen lessen gegeven aan de scholen vertrekkende van het principe: 'schoenmaker blijft bij uw leest'.  Ik vind het ook geen opdracht voor een bestuur om de taken van een school over te nemen.  De eindtermen zijn wat zwemmen betreft redelijk soepel en elke school zou er toch moeten in slagen om dit klaar te krijgen.  Bovendien zijn er voldoende oplossingen mogelijk voor scholen die zelf geen leerkracht LO of onvoldoende lestijden hebben.  Door het geven van zwemlessen af te schuiven krijgt een school natuurlijk meer mogelijkheden voor andere zaken.  Wordt het niet tijd dat er vanuit elke school aandacht besteed wordt aan voldoende lestijden LO - ook voor zwemmen?

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden