Hallo iedereen,

Dit jaar sluiten wij een huurovereenkomst af met de plaatselijke voetbalploeg voor de huur van het kunstgrasterrein, natuurgrasterrein en kantine/kleedkamers.

Zijn er hier gemeentes en/of steden die hier ervaring mee hebben, hoeveel jaarlijks kan gevraagd worden voor de huur van de accommodatie (vast bedrag)? De voetbalvereniging heeft hierbij alleenrecht op het natuurgrasterrein en voorrang op het kunstgrasterrein. 
Alvast bedankt!

Mvg

Michael Verlijsen

Sportfunctionaris Sint-Martens-Latem

Weergaven: 569

Reacties op vraag/bericht

Michael, Oud-Turnhout verhuurt het kunstgrasterrein op jaarbasis aan de hockeyclub; de club heeft hierdoor voorrang op de bezetting, maar als het terrein vrij is, mag de sportdienst dit in overleg met de club verder huren of verhuren. De club doet het onderhoud van het terrein wekelijks (keren van het zand). Het jaarlijks onderhoud door een firma is op kosten van het gemeentebestuur. Hiervoor heeft het gemeentebestuur een huurovereenkomst met de club voor een jaarbedrag van € 1500.

Rudy Loos

SF Oud-Turnhout

Beste,

Wij hebben een concessieovereenkomst afgesloten met onze 3 voetbalclubs (van 4de tot 1ste provinciale) voor het gebruik van voetbalvelden (natuurgras) en voetbalgebouwen (kantine, kleedkamers, ...) Daarin staat o.a. opgesomd welke onderhoudstaken voor de club en welke voor de gemeente zijn. De gemeente staat ook in voor het maaien van de velden, de clubs moeten wel zelf het grote zomeronderhoud van hun grasvelden (laten) doen.

Deze concessiecontracten lopen deze zomer af en de lijst van de taken zal wel eens grondig bekeken en eventueel aangepast worden.

De gemeente vraagt verder geen huurgeld (concessievergoeding) aan de voetbalclubs.De clubs hebben ook wel min of meer ook het alleenrecht maar dat is niet absoluut:

Omdat wij geen afzonderlijk gemeentelijk voetbalterrein hebben voor liefhebbersploegen, is er ook een clausule opgenomen die toelaat dat 'derden' (vb. liefhebbersploegen, ....) gebruik moeten kunnen maken (mits afspraken) van de voetbalaccommodatie en mits het betalen van een vergoeding (vastgesteld door het gemeentebestuur op advies sportraad) aan de concessieclub voor het klaarmaken van de velden en de kleedkamers door de concessieclub. De sportdienst kan wel ten allen tijde (gratis) gebruik maken van deze terreinen en accommodaties (voor scholenveldloop, sportkampen, .....)

Zie concessiecontract in bijlage

groeten,

Joris De keersmaecker

Sportdienst Sint-Amands

Bijlagen:

Bedankt Rudy voor je uitleg.

@ Joris, hoeveel bedraagt de concessievergoeding dan bij jullie? Alvast bedankt voor de info!

Michael,

Zoals je in mijn antwoord al kon lezen, wordt er geen concessievergoeding gevraagd aan de clubs.

Ik heb trouwens een beetje problemen met het gegeven om langs de ene kant een concessievergoeding te vragen aan de clubs en aan de andere kan torenhoge subsidies te moeten uitkeren. Onze concessieclubs komen daarom ook maar heel gedeeltelijk (enkel voor bepaalde zaken van hun jeugdwerking) in aanmerking voor subsidies.

In de concessieovereenkomst staan ook wel een aantal zaken die door de clubs zelf moeten uitgevoerd (en dus ook bekostigd) worden.

Groeten,

Joris

Klopt zeker Joris, bij het herschrijven van het subsidiereglement, hebben wij hier ook rekening mee gehouden.
Bedankt voor het snel antwoorden!

Beste,

In bijlage ons reglement. Er is een vast tarief van 10 euro per lid, het reglement in bijlage. We zijn dit momenteel wel aan het bekijken om te herzien.

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden