We zijn plannen aan het maken voor een renovatie van onze kleedkamers. We zijn nog op zoek naar  onderhoudsvriendelijke materialen om te gebruiken in de douches. Momenteel zijn het tegeltjes met het grote nadeel: veel voegen waar vuil in kruipt. Heeft iemand alternatieven en hier ervaring mee? (ik denk aan Trespa, Alucobond, ...)

Weergaven: 452

Reacties op vraag/bericht

Hallo,

voor de kleedkamers in onze sporthal werd gewerkt met polyesterbekleding, zowel voor de vloeren als de muren.  Dit is heel geslaagd en heel onderhoudsvriendelijk! Het werd uitgevoerd door de firma o.i.l. uit Adegem.

Ik heb even gegoogeld en ziet er inderdaad wel een goed alternatief uit. Bedankt voor je info!

Heeft er iemand nog andere materialen in gebruik? of ervaringen met polyester?

Peter

 

Wij hebben soort trespa platen gebruikt voor de muren bij bepaalde renovaties --> geen voegen, enkel silicone regelmatig opfrissen. Zeer gebruiksvriendelijke.

 

Wij hebben deze zelf geplaatst.

Bedankt voor je antwoord Katrien.

Heb je een idee om de hoeveel jaar de silicone vervangen moeten worden?

Peter

Als je kwalitatieve silicone gebruikt, speciaal voor douche ruimtes, en goed onderhoud is dit misschien één keer om de drie jaar. Veel hangt natuurlijk van of de silicone goed is aangebracht en hoe er gepoetst wordt. Wij zijn best tevreden van de platen en is voor een renovatie zeker aan te raden. Heb dit ondertussen op drie plaatsen uitgevoerd. Indien meer details nodig over waar we deze gekocht hebben, stuur je mij maar een mailtje katrien.vandessel@sportactiefmechelen.be .

Ik neem het mee voor onze architect. Hij is niet echt overtuigd van andere materialen dan tegels, maar op deze manier kan ik hem al 2 mooie alternatieven voorschotelen.

Als we nog meer info nodig hebben, stuur ik zeker een mailtje.

 

Als er nog mensen zijn die zowel negatieve als positieve ervaringen hebben met andere materialen dan tegels, reacties zijn nog altijd welkom :-)

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden