Zijn er collega's die een sporthal hebben die onder de grond is gebouwd? enkele meters of een hele verdieping? Wat zijn de ervaringen? Wat was de reden dat er in de grond werd gebouwd?

Weergaven: 400

Reacties op vraag/bericht

Wij hebben de Kleedkamers van de voetbalkantine half in de grond gestoken. Bovenop deze kleedkamers staat de kantine, vergaderzaal, secretariaat en keuken.
Wij hebben na 2 jaar een lek in de betonwand.
Dus opgelet met zulke zaken !
Ik zou het niet meer doen, maar Dienst RO wou dit opdat het gebouw minder impact zou hebben in het landschap. Gebied was agrarisch en is recreatiegrond geworden.
Er was niks en nu een grote kantine, 2 voetbalvelden en een parking voor 90 auto's.

onze sporthal staat boven de grond, wel op palen gebouwd doordat de grond van onze sportzone heel drassig is,

er zit dus heel wat beton ín de grond, maar het gebouw staat volledig boven het maaiveld.

Als ik het goed voorheb, gaat Lokeren met zijn nieuw complex ondergronds

Het nieuwe Sport- en Jeugdcomplex in Lokeren bestaat inderdaad uit meerdere verdiepingen. Waaronder een nivo -1 en -2. De nieuwe sporthal zal worden gebouwd op het gelijkvloers, annex aan de huidige.

op Nivo -1 en -2 komen de ontmoetingsruimte en de fuifzaal , eveneens een spelotheek en een buitenschoolse kinderopvang bevinden zich op -1.

Het project is voorzien om tegen juni 2012 af te zien. Een foto van de stand van zaken zie je in bijlage.

Bijlagen:

In Knokke hebben ze al wat ervaring met ondergronds bouwen. Hun sporthal heeft beneden enkele zalen dacht ik en in een deelgemeente zijn de nieuwe kleedkamers van het voetbalveld onder de grond gebouwd om minder impact te hebben op het landschap.

Best met Frank Daese van Knokke eens contact nemen voor exacte info.

De sporthal van de gemeentelijke basisschool in Kasterlee (Monseigneur Heylenstraat) zit deels in de grond.

In het sportcomplex De Bres in Halle hebben we een verdieping, die bijna helemaal onder de grond zit op -1.

Op het gelijkvloers hebben we de grote sportzaal met de nodige kleedkamers en de cafetaria, op verdiep -1 hebben we een gevechtssportzaal en een schietstand met de nodige kleedkamers alsook technische ruimten.

Het ganse gebouw staat wel op 240 heipalen in de grond omdat de ondergrond waarop het sportcomplex gebouwd werd vroeger een opgevuld moeras was.

Tot nu toe hebben we geen problemen met verzakkingen omdat de betonnen basis voldoende stevig is tegen grondverzakkingen. De eigenlijke reden van deels onder de grond bouwen was de beperkte ruimte via het BPA De Bres in het Halse stadscentrum.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden