Collega's,

 

Met de komst van onze nieuwe sporthal en het constant in vraag stellen van uitgaven en inkomsten binnen de gemeentebesturen, is er bij onze beleidsbestuurders een vraag gerezen of het wel opportuun is om de scholen voortaan verder kostenloos gebruik te laten maken van de sportaccommodaties.

De situatie in Beernem is momenteel alsvolgt:

- Voor sporthallen:

Elke Beernemse school die wenst gebruik te maken van de gemeentelijke sporthal krijgt hiervoor de goedkeuring en dit kostenloos.

 

- Voor het zwembad:

Per zwemmende leerling betalen scholen € 0.60 per zwembeurt (dit informatief bij mijn vraag)

 

 

Onze vraag is nu concreet, zijn er tarieven voor scholen voorhanden bij jullie? Zo ja... kunnen jullie me een indruk geven van hoe deze in elkaar steken.

 

Dank bij voorbaat.

 

Pieter

 

 

Weergaven: 543

Reacties op vraag/bericht

Pieter,

in wingene moeten de scholen het normale tarief betalen als ze de sporthal gebruiken.

Voor het zwemmen zijn er 2 tarieven: met en zonder redder: € 1,10 en € 1,80.

 

Groeten,

Siska

Pieter

Bij ons betalen scholen het jeugdtarief van een erkende club. Scholen zijn nooit gratis geweest. Indien je interesse hebt, mail ik je onze tarieven wel eens door.

In het zwembad hebben wij twee tarieven, namelijk korte zwembeurt (25 minuten) en lange zwembeurt (50 minuten). Ook hier is dit nooit gratis geweest.

 

Groetjes

Katrien

Pieter

De Puurse scholen betalen bij ons het jeugdtarief (= 20% korting op het basistarief, dat geldt voor erkende Puurse verenigingen): dit komt neer op 5,6 euro/u/zaaldeel.

De sporthal is door elke Puurse scholencampus per schooljaar 2x gratis te gebruiken voor een schoolsportdag.

 

Groeten

Eveline

 

scholen in Lubbeek gratis, zowel de gemeentescholen als de vrije basisscholen

wij hebben geen zwembad ;-)

Pieter

In Heusden-Zolder betalen de lagere scholen 2,5 euro per uur. De middelbare school betaalt 7,5 euro per uur.

Voor het zwembad bedraagt de prijs 0,50 euro/ll/half uur. Scholen die met de bus moeten komen, moeten geen zwembeurten betalen. Middelbaar komt niet in ons klein instructiebad...

Dag Pieter,

Ook in Haacht betalen de scholen het jeugdtarief. Dit is nooit gratis geweest.
Geen zwembad in Haacht.

Grt,
Jasmien

Hallo Pieter,

 

In Brecht betalen de scholen hetzelfde tarief als de erkende Brechtse verenigingen.
Wij werken met het systeem van dal- en piekuren. Aangezien de schooluren tijdens de daluren vallen betalen zij voor 1/3e sporthal = 3,60 euro/uur of volledige hal = 9,10 euro/uur
De scholen maken vooral gebruik van hun eigen turnzaal.

Verder hebben we een reglement huursubsidie voor de scholen voor gebruik van de sporthal. De scholen kunnen daarbij een terugbetaling aanvragen voor het huren van de sporthal bij de organisatie van een sportdag (dus niet geldig voor reguliere turnlessen). Dit klinkt misschien vreemd maar de facturatie van het gebruik van de sporthal gebeurt niet door de gemeente, maar door een externe uitbater...

Groeten

Rika

Hallo Pieter

ik voegde de tarievenlijst van de sporthal toe.

De basisscholen van Ronse zwemmen nog gratis tot eind december, vanaf 1 januari 2014 zullen ook zij moeten betalen (0,50€ voor kleuters, 0,75€ voor lagere schoolkinderen)

groetjes,

Mieke

Bijlagen:

Hoi,

In Hoeselt betaalt de school 3,75 € per lesuur voor de grote sportzaal ongeacht de gebruikte oppervlakte, daar de gebruikte oppervlakte soms varieert per lesuur en ook daar er regelmatig geen zaalwachter aanwezig is die controle uitvoert. Voor de kleine sportzaal (10x12m) betalen ze 2,50 € per lesuur.

Er is sprake om in de toekomst deze huurprijzen enigszins te verhogen.

Schoolzwemmen: per zwemmende leerling betalen de scholen 1 € per lesuur en 1,5 € per blokuur

gr, Patrick

Bedankt voor alle reacties, hier kan ik zeker mee aan de slag!

Pieter

In Overpelt betalen 3,10 euro per uur (= een korting van 50 %) voor de sporthal. voor het lager onderwijs komen we voor de helft tussen in het busvervoer indien nodig.

 

Voor het schoolzwemmen betaalt men 1,85 (45 minuten) of 1,25 (30 minuten). In het busvervoer komen we niet tussen.zwembad wordt uitgebaat door een private maatschappij (PPS zwembad).

 

groeten

 

Driek

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden