Hoi collega's, 

Ik kreeg de vraag van een club om waterdispensers te voorzien in onze sportcentra. Heeft iemand hier ervaring mee? Positieve & negatieve punten? Niet teveel last van waterplas rond de dispensers? Welke dispensers?

Alvast bedankt voor de info & hou jullie gezond! ;)

grtjs Isabelle 

Sportaccommodatie St Niklaas

Weergaven: 126

Reacties op vraag/bericht

Hey Isabelle

Buiten 2 drinkfonteinen buiten ( voorkant sporthal en achterkant ) hebben wij binnen een nis gebouwd met een waterkraantje waar gebruikers water kunnen nemen. Deze nis bevindt zich in de gang van de sporthal. Bij de verbouwingen van het zaalwachtlokaal en poetsruimte hebben we dit meegenomen.

Zie foto in bijlage.

In het begin hadden wij ook waterdispensers, maar dit was kostelijk, geknoei, hygiëne?, gebruiksvriendelijk?,...

Hopelijk ben je er iets mee.

grt

Bart

Bijlagen:

Dag Isabelle

Wij hebben recent een toestel van Culligan geplaatst.  Onze technische dienst heeft een kastje gemaakt met daarin een emmer voor het overtollige water.  De schoonmaakploeg maakt deze emmer geregeld leeg en zodoende hebben wij geen enkel probleem.  Een leuk bijkomend effect is dat we (veel) minder legen flesjes moeten opruimen - goed voor onze schoonmaakploeg en vooral goed voor onze planeet.

Groeten van Marc

20200406_093105.jpg

Ik geloof dat men in Oud-Turnhout ook vaste kraantjes heeft staan op verschillende punten ...

groet

Tom

Hey Isabelle

Wij hebben sinds februari in iedere sporthal watertappunten staan van de watergroep. Daar kunnen gebruikers en clubs hun waterflessen opvullen.

Deze is voorzien van een klein opvangbakje,van zodra het opvangbakje vol is, kan er geen water meer genomen worden. Bij ons staan deze in de gangen zodat er veel zicht op is. Uiteraard gebeurt het wel eens dat er jongeren spelen met het water maar voorlopig valt dat goed mee. De toezichter moet wel wat vaker eens met een dweil passeren.

Greetz

Dag Isabelle, 

we hebben hier vorig jaar ook een documentje over gemaakt met info uit een aantal sportdiensten. Het is De Vraag uit ons ISB-tijdschrift. Je vindt het artikeltje hier in de Kennisbank.
Groetjes

Lien

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden