Wie weet waar ik in Vlaanderen een clubscan kan vinden. Een voorbeeld is de audit van PRO² voor de sportdienst. Maar ik zoek dus een scan op clubniveau.

In Nederland hebben meerdere organisatie clubscans (vb. Sportservice Midden Nederland, Alkmaar, sportbytes, enz. )  of vrijwilligersscan (De Methode Berkum).

 

Weergaven: 221

Reacties op vraag/bericht

De firma Double Pass (die ook pro² sportdienst ontwikkelde) houdt zich ook bezig met kwaliteitsaudits op sportclubniveau, maar wel sportspecifiek en dit in samenwerking met de respectievelijke sportfederaties.
Zo bestaat er al een goed uitgewerkte versie kwaliteitsscan voor voetbalclub (Foot pass) en gymclubs (IK gym). En op hun website staat ook iets over korfbal en basketbal: zie link: http://www.doublepass.com/NL/projecten/index.html

Verder weet ik ook dat een aantal sportfederaties zelf ook een kwaliteitsscan ontwikkeld hebben (maar meer amateuristisch) en sommige geven dan op basis daarvan ook subsidies aan de 'geslaagde' sportclubs.

Hey Frank,

Ik weet niet of je het een clubscan kan noemen. Maar wij hebben in Antwerpen een vitaliteitsonderzoek afgenomen bij onze clubs (gebaseerd op dit van de stad Rotterdam). Dit bestaat uit drie delen. Een deel zelfevaluatie van de clubs op basis van een aantal kwaliteitsdomeinen, een deel bevraging naar noden en behoeften, een deel tevredenheidsonderzoek van de stedelijke dienstverlening.

De zelfevaluatie is niet zo gedetailleerd als een aanta 'audit'systemen zoals doublepass, maar wil wel op een laagdrempelige manier clubs zichzelf in vraag laten stellen. De vragenlijst is hierbij ook opgeload. In januari plaatsen we het resultaat van het onderzoek op onze website.

Bijlagen:
Bedankt Freek. Dit helpt mij zeker al op weg.

Hey Frank,

 

Nog een interessant vitaliteitsonderzoek voor bevragen vitaliteit sportverenigingen van Huis van de Sport Limburg als bijlage.

(Bron: http://hvdsl.nl/ezinea/verenigingen-vitaliseren/)

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden