Collega's,

bij de samenstelling van de nieuwe sportraad willen wij graag het geheel eens herbekijken, zoals onder andere de indeling van de sportclubs. Wij werken momenteel met verschillende secties, maar die indeling dateert reeds van héél veel jaren terug ;-). Vandaar dat we een update willen uitvoeren.

Zouden jullie - ter inspiratie - zo goed willen zijn om mij jullie indeling te bezorgen aub?

dikke merci op voorhand!

groetjes,

Mieke

Weergaven: 269

Reacties op vraag/bericht

Mieke,

 

Wij werken met vertegenwoordigers van de clubs per deelgemeente. Wij maken geen onderscheid tussen competitie of recreatie, maar wel per gemeente.

Bij ons moeten er 4 personen zetelen van clubs uit Wingene en 4 van clubs uit Zwevezele.

Misschien heb je er iets aan als achtergrond info of zo?

 

Veel succes in ieder geval!!

Groetjes,

Siska

Dag Mieke,

 

Wij maken geen opdeling in secties binnen de sportraad momenteel. Iedereen die wil mag zijn club vertegenwoordigen. Ik kijk wel uit naar de antwoorden die hieronder nog worden gegeven.

 

Groetjes,

Griet.

Dag Mieke

In onze maandelijkse sportraad zit 1 persoon vanuit de scholen, de rest van sportclubs. Wij hebben geen deskundigen. In totaal zijn er 15 plaatsen voor het dagelijks bestuur, maar de algemene vergadering kiest vrij de leden, dus niet per sectie of deelgemeente of... (meestal net genoeg kandidaten)

Bij de erkenning maken wij wel een opdeling tussen sportverenigingen (met eigen leden) en sportorganisaties (zonder eigen sportende leden)

 

Grts Veerle

Bij ons verkiezen we max 20 leden uit de Algemene Vergadering. In de AV zetelen alle clubs + de leerkrachtel LO van de scholen. Van die 20 kandidaten streven we naar 10 clubs met een Olympische sporttak (eigenlijk zijn dat bij ons de grotere clubs) en 10 clubs van een sporttak die op de sporttakkenlijst staat.

Verder verkiezen we ook nog 4 deskundigen inzake sport. Deze mensen moeten dus niet zetelen in de AV van de sportraad. Ze moeten lid zijn van een Izegemse sportclub of wooachtig zijn in Izegem.

Alle info: http://sport.izegem.be/nl/234/content/170/sportraad.html 

Mogelijkheden genoeg:

- geografisch (deelgemeente, wijken, …)

- volgens groep sporttakken (balsporten, dansante activiteiten, racketsporten, …)

- volgens soort sport (competitie, recreatie, senioren, G-sport,…)

- waarom niet thematisch (ondersteuning verenigingen, gezondheid, vrijwilligers, individuele sport- en beweegmogelijkheden, topsport, …)

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden