Hoi,

is er iemand die in zijn sportregio/burensportdienst een overleg organiseert tussen sportraden van verschillende gemeenten en mij daar wat info kan over bezorgen? Verslag, draaiboek, voor- en nadelen,...?

alvast dank

Tom 

Weergaven: 158

Reacties op vraag/bericht

Dag Tom

De regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen heeft dit twee keer georganiseerd, in 2010 en in 2012.

Dit is positief onthaald geweest bij de deelnemers, maar wegens drukke agenda's is dit niet herhaald in 2014.

In 2010 was dit een volledige eigen organisatie van de regio, zonder externen.

Wij hebben in 2012 Pierre Van Thillo laten spreken, hij was de auteur van het artikel Quo Vadis Sportraden.

Bijlagen:

Tom

Wij organiseren met onze Burensportdienst elk jaar een info- en discussiemoment voor een afvaardiging van de sportraden lid van Burensportdienst.

We zoeken elk jaar een thema, waar we eventueel voorafgaandelijk een bevraging rond doen, brengen dan een afvaardiging samen, waarna er een discussiemoment is. De afgevaardigden kunnen dit dan terug koppelen naar hun beheerraad of raad van bestuur.

Dit jaar hebben we het over het 'voortbestaan, het nut' van de sportraden. De sportraden krijgen voor de zomer een tekst waarover ze in debat kunnen gaan binnen de RvB. Na de zomer is er dan de bijeenkomst voor de verschillende raden van Burensportdienst.

Verleden jaar hadden we het over de manier waarop een sportlaureatenviering georganiseerd wordt. Eerst was er hier een bevraging rond. Op de bijeenkomst werden die zaken toegelicht en kon men nog verder verduidelijken (ervaringsuitwisseling). We hebben het eerder ook al gehad over de manier waarop adviezen tot stand komen, over respect in de sport, over de beleids- en beheercyclus, over ethiek in de sport.

Deze bijeenkomsten worden al zeer nuttig ervaren door de leden.

mvg

Frank Malisse

Sportfunctionaris Harelbeke

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden