Is er iemand die mij argumenten kan aanleveren die mijn gemeente ervan moet overtuigen om de jaren in loondienst van de vzw (beheer en sportpromotie), voor de verplichte overgang naar de gemeente door het decreet van 5/4/95, te laten meetellen voor de schaalanciënniteit? De gemeente was erkend als gemeentelijk sportcentrum en ontving een weddesubsidie van de overheid.

Het begrip schaalanciënniteit werd ingevoerd met de krachtlijnen Kelchtermans in het adminstratief en geldelijk statuut van het gemeentepersoneel in 1999. Met de jaren ervoor, werkzaam voor de vzw, is geen rekening houden.

 

Weergaven: 386

Reacties op vraag/bericht

De vraag is inderdaad gesteld, maar is in onderzoek. Met de invoering van de nieuwe rechtspositieregeling op 1/1/09  is er door de gemeenteraad beslist om geen herberekening van de anciënniteiten van de in dienst zijnde personeelsleden, met een beroepservaring bij een andere overheid, te doen.

Johan,

Toen in Mortsel de vzw werd opgedoekt heeft het gemeentebestuur contact opgenomen met de provincie ivm de overstap van het personeel van vzw naar gemeente.

Volgens de provincie mocht het personeel geen financieel nadeel ondervinden bij deze overstap.

Joke (Dirix) moet morgen in Mortsel zijn. Zij zal navragen bij wie je terecht kunt voor uw vraag.

Zij zal je hierover nog contacteren.

msg

Dirk Verbeeck

Dag Johan

Ik kan jou helaas geen argumenten aanbieden.  Ik denk wel dat Dirk gelijk heeft en dat je onmogelijk financieel nadeel zou mogen ondervinden bij de overstap.  Indien wel, ben ik bereid om samen met jou te gaan betogen voor het gemeentehuis.

Veel succes!!

Marc

Beste Marc

Ik apprecieer je initiatief ten zeerste! Ik meen echter dat het niet het probleem is dat de gemeente mij dit niet zou gunnen, maar gezien de gemeenteraad op 28/12/08 beslist heeft om geen herberekening te doen van de anciënniteiten van de in dienst zijnde personeelsleden voor prestaties bij een andere overheid loopt het financieel plaatje op en zit men ook nog met het feit van terugwerkende kracht tot 1/1/09. Momenteel wordt onderzocht of dit financieel haalbaar is.

Ik zou ook niet verder komen dan dat je al je collega's wiens anciênniteit (waaronder die hier in Mol voor mijn overgang) wel meegeteld hebben vraagt om te reageren op je vraagstelling en om daar dan mee naar je gemeentebestuur te gaan.
Het is natuurlijk al lang geleden en ik meen te weten dat ze zeker niet langer dan 10 jaar kunnen terug gaan als je eventueel met terugwerkende kracht wil werken.
Een ander puntje is loonverlies: ik had een groepsverzekering op de vzw en die heb ik ook niet mogen meenemen naar de gemeente (omdat dat daar niet bestond en dat volgens "onze" overheid niet verplicht was).
Heel die overgang naar gemeente heeft me veel geld gekost (en zal me nog meer kosten de dag ik op pensioen ga), want zo zijn er nog een paar dingen fout gegaan, waarover ik hier liever niet schrijf, maar waarover ik nog heeeel verbolgen ben en waar je nergens voor terecht kunt. Ja, je mag examens gaan doen die je in principe 30 jaar geleden al gedaan hebt bij je aansteling aan de vzw..
Dat zou ik nu eens een interessant agendapunt vinden voor een ISB-congres, kunnen we ons eens goed laten gaan..:-)

Succes
Wim

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden