Dag collega's,

De vloer in onze sporthal staat ter discussie. Sommigen vinden hem een regelrechte ramp, anderen zien er dan weer geen graten in. Het lijkt me nuttig om een onafhankelijke expertise te laten uitvoeren.

Heeft er iemand ervaring met het laten keuren van een sportvloer door een onafhankelijke instelling om te bepalen of die nog aan alle kwaliteitsnormen (EN 14904) voldoet? Waar kan ik daarvoor terecht?

Alvast bedankt!

Weergaven: 340

Reacties op vraag/bericht

Bel volgende week Flexidal , Koen Plaetevoet : 0498/51.68.42

 

Dag Nele,

over welk soort vloer gaat het?

Wij hebben bij ons een combi(punt en vlak-elastiche) vloer liggen en hebben ook al heel wat problemen (gehad). Er zijn al herstellingen geweest omdat op enkele plaatsen de osb-platen waren afgebroken, de vloerdeksels zijn ze extra aan het ondersteunen omdat deze los komen en op sommige plaatsen veert de vloer wel heel goed. Ik heb een sterk vermoeden dat de onderstructuur niet deugt. Maar het is natuurlijk moeilijk om heel de bovenvloer er af te halen om te kijken of het inderdaad aan de onderstructuur ligt.

Moest er een firma zijn die dit kan bekijken zonder alles overhoop te moeten halen, ben ik ook zeker geinteresseerd!

 

Deze morgen toevallig ontdekt op de website van het BLOSO:

Bloso bezit een ruime ervaring inzake de bouw van sportaccommodaties en de aanleg van sport- en recreatieterreinen.
Het Bloso-team bestaat o.m. uit ingenieurs, architecten, een landschapsarchitect, een milieuspecialist, een jurist gespecialiseerd in de wetgeving overheidsopdrachten en andere medewerkers met ervaring inzake sportinfrastructuur.
Bloso onderhoudt ook internationale contacten in verband met de realisatie van sportinfrastructuur en verleent zijn medewerking aan diverse normeringscommissies.

Ondanks het beperkt aantal personeelsleden dat zich bezighoudt met de renovatie en uitbouw van de Bloso-centra, stelt het Bloso zijn ervaring en expertise ter beschikking van derden i.v.m. de realisatie van sportinfrastructuur.
Hierbij is het niet de bedoeling dat Bloso zelf als ontwerper of studiebureau optreedt. Wél kunnen problemen of discussiepunten worden voorgelegd.

Kan misschien helpen.

Nele, google even "EN14904" en je krijgt al heel wat info: uitleg, firma's, controles,..."

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden