Beste collega's,

 

Jaarlijks gaat hier in Nazareth 3 steeds grotere events door op de weg. Steeds vaker krijgen wij de vraag om bepaalde straten verkeersvrij te maken. Wat is jullie ervaring hierin?

 

* Gaan jullie hier sowieso op in?

* Vanaf hoeveel deelnemers?

* Beperking in tijd?

* Hoe pakken jullie dit concreet aan?

 

Alvast bedankt voor jullie input!

 

Groetjes,

Griet.

Weergaven: 277

Reacties op vraag/bericht

Beste Griet

 

Bij ons ligt dit in handen van de lokale politie. Iedereen kan vragen maar het college beslist op advies van de politie.

Griet,

Bij ons wordt ook advies gevraagd aan politie en door college beslist, waarbij dan een tijdelijk politie reglement wordt opgemaakt. Indien nodig worden bewonersbrieven bezorgd aan de omwonenden.

Groetjes,

Anne-Laure

Dag Griet

Bij ons is het eveneens de politie die advies geeft over de verskeersmaatregelen die genomen moeten worden. Het is moeilijk om vaste maatstaven (bv: aantal deelnemers) te hanteren omdat veel afhankelijk is van het soort evenement. De politie kijkt in functie van de veiligheid wat noodzakelijk is.

Groetjes

Jordi 

Groet,

bij ons volledig zelfde werking als geschetst door Anne-Laure. 

Dit is een manier van werking die ook gefundeerd is vanuit diverse invalshoeken.

Dag Griet,

In Beveren dient men dit ook aan te vragen bij de politie.  Deze brengen de aanvraag met hun advies  dan op het college.

Aan al wie dit al beantwoordde veel dank. Toch nog een bijkomende vraag: gebeurt het bij jullie regelmatig dat straten volledig worden afgesloten?

Dit komt regelmatig voor, maar de politie probeert dit wel te beperken. Dan kijken we met de politie voor een omleiding. Opletten als De Lijn erbij betrokken wordt. Dan moet je hen uiteraard op de hoogte brengen. Desnoods moet er tijdelijk een halte verplaatst worden.

Bij ons komt dit ook regelmatig voor.  Wij hebben op ons grondgebied 35 dagen/jaar  een wielerwedstrijd.  Hiervoor wordt het parcours beveiligd (door politie en seingevers)  en gedeeltelijk afgezet (aankomstzone). 

Idem voor loopwesdtrijden ed. 

Voor onze buitenspeeldag en Olympische straat (soort openluchtsportbeurs) laten wij ook de straat afzetten door de politie.

RSS

© 2023   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden