Hallo!

Ik wil werk maken van een subsidiereglement voor organisatiecomité's (koersen, loopwedstrijden, ...). Hebben jullie hier voorbeelden van? Alvast bedankt!

Weergaven: 216

Reacties op vraag/bericht

Beste,

Wij hebben in ons 'gewoon' subsidiereglement een aantal afzonderlijke subsidieartikels waaronder ook eentje voor loop- en wielerwedstrijden. Voor deze loop- en wielerwedstrijden wordt in onze begroting jaarlijks een afzonderlijk  bedrag voorzien van 310 EUR in het algemene subsidiebudget.

De laatste 10 jaren wordt er in onze gemeente echter nooit meer dan 1 wieler- of loopwedstrijd (niet op topniveau) per jaar georganiseerd, waardoor de organisatoren telkens de 'volle' 310 EUR ontvingen. Jaren waarop er geen wedstrijden georganiseerd worden, komt deze 310 EUR automatisch bij de 'grote' subsidiepot. Zij moeten hiervoor ook een beperkt subsidiedossiertje invullen.

Uittreksel uit ons subsidiereglement: Art. 13 . 2.:

2.  Wieler- en loopwedstrijden

Wielerclubs en organisatoren van loopwedstrijden worden gesubsidieerd bij het inrichten van hun grote wedstrijden. De subsidies voor wielerwedstrijden en loopwedstrijden worden berekend volgens het in het onderstaande puntenstelsel verworven aantal punten.

Te verdelen: 310 EUR

De organisatie van een wielerwedstrijd voor :

nieuwelingen .............................                   = 1 punt

juniors ........................................              = 2 punten

liefhebbers ................................                  = 3 punten

beroepsrenners .......................                       = 4 punten

De organisatie van een loopwedstrijd  ....              = 3 punten

De organisatoren van deze wedstrijden moeten voldoen aan volgende kwalitatieve criteria:

- opmaak van een draaiboek voor de organisatie van de wedstrijd(en)

- opmaak van een risico-analyse

Zij moeten dus voldoen aan een aantal kwalitatieve criteria om deze subsidie te ontvangen. Zo mag de sportdienst deze subsidie ook meetellen als verantwoording aan Bloso voor het bedrag van de kwalitatieve financiële ondersteuning van clubs.

Beste,
De provincie Antwerpen heeft een reglement voor de ondersteuning van internationale sportevenementen. Alle info (reglement, formulieren...) via deze link: http://www.provant.be/subsidies/vrije_tijd/sport/subsidies_internat...
Succes!
Groeten, V.

als bijlage kan je ons subsidiereglement voor extra toelagen vinden, specifiek uitgeschreven voor evenementen

Bijlagen:

Beste

 

In Houthalen-Helchteren  hebben wij een reglement voor het bekomen van een organisatietoelage, deelnemingstoelage en jubileatoelage.

Hiervoor is er een totaalbudget van € 7 000 per jaar voorzien. De aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 juli.  Na advies van de sportraad wordt het dossier doorverwezen naar het college.

 

Groeten

Patricia

 

Bijlagen:

Hallo Linde

In bijlage ons reglement (Sint-Truiden) dat recent geëvalueerd werd.

Groetjes

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden