Hallo collega's

Ons directiecomité wil weten of er reeds zwembaden zijn die een overeenkomst hebben afgesloten met buurgemeenten voor deelname in de kosten. De return hiervoor is dan het voordeeltarief van de inwoners. 

Graag passen we een systeem toe van een bijdrage per inwoner, zodat we niet te veel extra facturatie moeten uitrekenen, want dat is ook een hele klus.

Zijn er reeds voorbeelden in Vlaanderen?

Bedankt voor de feedback.

Weergaven: 205

Reacties op vraag/bericht

Dag Veerle

Onze buurgemeenten kopen bij ons abonnementen aan het normale tarief (niet gemeente) en verkopen ze aan hun inwoners met korting.

Wij factureren enkel de aankoop van abonnementen aan het normale tarief en zij verkopen met korting.  Zodoende ligt de werklast bij hun.

Groeten van Marc

Dag Veerle

Je kan eens bij het Begijntjesbad (Overijse) polsen. Daar is er een derdebetalerssysteem uitgewerkt: zwemmers uit Hoeilaart en Huldenberg betalen inwonerstarief - zie ook http://isb.colo.ba.be/iguana/www.main.cls?surl=search#RecordId=2.10995

Ik denk dat de zwembaden van Wijnegem, Londerzeel en Meise ook afspraken hebben met omliggende gemeenten over betaling van het verschil tussen het inwoners- en niet-inwonerstarief voor hun inwoners. Het informeren waard lijkt me.

Mvg

Marjolein

Veerle,

Het zwembad van Wijnegem heeft inderdaad afspraken met buurgemeenten om hun inwoners aan verminderd tarief te laten zwemmen.

Inwoners van Wommelgem en Ranst betalen het inwonerstarief en wij factureren op het einde van het jaar het verschil met niet-inwonerstarief aan de respectievelijke  gemeentebesturen.

Vroeger hadden wij deze overeenkomst met ook met Schilde maar zij werken nu op een andere manier. Hun inwoners kopen beurtenkaarten aan het volle tarief bij ons en kunnen bij de gemeente Schilde zelf een korting bekomen.

Grts,

Geert Bleys

Beheerder Sportcentrum Wijnegem

Bedankt allen voor de feedback.

Gezien meer dan 60% van het gewone publiek van buiten Ninove komt, nog even te bestuderen...

Grts Veerle

Dag Veerle

ik meen te weten dat Boutersem een overeenkomst heeft met Tienen hierover (toch tot 2013 bestond dit).

Bewoners van Boutersem kunnen aan hetzelfde tarief gaan zwemmen als de

inwoners van Tienen.

mvg,

Johan

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden