Als vertegenwoordiger van ISB in de UiTpas-commissie ben ik uiteraard hevige verdediger van de UiTpas en dat zal zo blijven.

Wij zijn in Bornem heel recent van start gegaan met de UiTpas en nu word ik geconfronteerd met de realiteit die toch wel wat complexer is dan verwacht.  Ik was in de veronderstelling dat bij het aanbieden van de UiTpas aan de console punten gespaard werden, de data voor facturatie in de backoffice opgeslagen werden en dat het aangepaste tarief voor MIA's ingesteld werd.  Dit blijken nu 3 verschillende zaken te zijn die toch wel wat handelingen van de balieïst vergen.

Zijn er collega's die een geïntegreerd systeem hebben waarbij deze UiTpas-handelingen automatisch gebeuren?  Indien dit niet het geval is hoe zijn jullie hiermee omgegaan?

Het is mijn intentie om van de UiTpas ook in Bornem een groot succes te maken en daarom zoek ik naar pragmatische oplossingen voor een geïntegreerd kassasysteem.

Met dank en groeten van Marc

Weergaven: 50

Reacties op vraag/bericht

Wij hebben een spaarzuil waarop bezoekers telkens 1 punt sparen wanneer ze komen zwemmen. Na verloop van tijd kunnen bezoekers dan 10 punten onbeperkt inwisselen voor een gratis sportzwembeurt, en 20 punten (1x/jaar) voor een gratis recreatiebeurt. Dat inwisselen gebeurt automatisch via ons kassaprogramma in Recreatex: wij kiezen het verkoopsartikel en kunnen dan in het kassaprogramma het omruilvoordeel aanduiden waardoor de 100% korting wordt gegeven.

Ook voor MIA's gebeurt dit in Recreatex automatisch. Wij maken verkoopsartikelen aan (zoals een zwembeurt) en activiteiten (zoals zwemlessen) en koppelen daaraan het kansentarief via Uitpas. Bij verkoop of inschrijving voor een activiteit kunnen wij op die manier meteen 80% korting geven.

Achterliggend weet ik enkel dat wij wat geld recupereren via andere gemeenten wanneer wij Uitpaskorting hebben gegeven aan MIA's uit andere Uitpaszones dan de onze; maar daarvoor moet ik zelf niets doen. Dat gebeurt intern via iemand die dit coördineert voor de ganse zone Westhoek.

RSS

© 2022   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden