Kunnen jullie mij wat meer info bezorgen omtrent jullie manier van werken aan de kassa, met voor-en nadelen ?

Worden aan de kassa ook redders ingeschakeld?

Zijn er al die vertrouwd zijn met automatische toegangscontrole?

Weergaven: 468

Reacties op vraag/bericht

Bij ons wordt de balie (kassa zwembad-sporthal-squash-klimmuur-sportdienst-...) gedaan door de redders met een beurtrol.  De kassa zelf is een Casio QT-6100 met touch screen.  De gegevens worden nadien verwerkt met FileMaker (zie infomomenten ISB op 23/02, 23/02 en 01/03). De toegangscontrole is een PNG van Automatic Systems bedient door Dialock van Häfele gekoppeld aan de lockers.

Wij werken met kassasysteem en toegangscontrole Recreatex van Syx Automations. Heel goed en gemakkelijk systeem. Enkel kassiersters (in vast of los verband) werken aan de kassa. Zo moeten wij slechts enkele mensen opleiden. Onze redders doen geen kassadienst, wel redden, onderhoud, promotie... Kassasysteem is uitbreidbaar met reservatiesysteem.

Automatisering is een aanpassing binnen uw dienst. En aanpassingen vergen tijd vooraleer alles vlotjes verloopt.             U moet rekening houden met de periode van één jaar voordat het systeem, op maat van uw dienst, vlot werkt en iedereen er vlot kan mee werken. Mijn collega's zijn alleszins tevreden over de werking...

Bij ons wordt er gewerkt met RecreateX van Syx Automations. De kassa wordt enkel bemand door onze kassiers.

Enkele redders kunnen ook met het kassaprogramma werken om in geval van uiterste nood te kunnen inspringen.

Dag Sven

Een drietal jaren geleden werd het toenmalig eenmanshokje vervangen door een front-officie met 3 loketten. Loket 1 is steeds geopend. Loket 2 is overdag geopend en niet 's avonds. Loket 3 wordt eigenlijk niet gebruikt naar het publiek toe, doch wel om administratieve taken te doen.

Loket 1 = kassiers

Loket 2 = één onthaalbediende sportdienst

De medewerkers van beide loketten moeten elkaars taken kunnen uitvoeren: info, kassa, inschrijving sportactiviteiten, reservaties sportaccommodaties, ontlenen van materialen.

Daarenboven hebben zij specifiek een aantal administratieve opdrachten zoals verdeling van de zwembanen volgens schoolprotocol zwemmen, verdeling zwembanen voor clubzwemmen, verdeling kleedkamers, digitaal verzamelen bezettingsgegevens, facturatie zwembad en overige sportacommodaties.

De onthaalbediende sportdienst houdt zich verder nog bezig met financiële afhandelingen sportactiviteiten, fiscale attesten, het opvragen, verzamelen en ingeven van de adresgegevens van sportclubs en wordt regelmatig ingeschakeld binnen de sportpromotie. Zij vervangt ook de kassiers bij verlof of ziekte.

Aan de kassa worden er geen redders ingeschakeld.

We hebben nog geen automatische toegangscontrole. Wij plannen de uitvoering daarvan dit jaar. Daarom ben ik ook nieuwsgiering naar de reacties die jij op je vraag zal krijgen.

Groetjes

Kijk anders ook eens bij VConsyst uit Nederland voor een kassasysteem. Zij hebben een vergelijkbaar systeem en is een prima alternatief.

RSS

© 2022   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden