Beste collega's,

Ons nieuw gemeentebestuur denkt eraan om een pop up ligweide aan het zwembad te voorzien.

Wij zijn een binnenzwembad in Maldegem, onze noorderburen in Aardenburg hebben een openlucht zwembad en men denkt dat onze inwoners dan niet meer naar daar zullen gaan tijdens de zomermaanden.

Nu wat ik ervan denk doet er niet toe.

Graag had ik van jullie geweten waar ik informatie kan vinden aan wat we allemaal moeten voldoen om in orde te zijn. Op die manier kan ik het bestuur vragen of zij aan alles gedacht hebben.

Vb: voetwaadbak met turn over, douches, afsluiting, luchtgroep, onderhoud van kunstgras, ...

Ze zouden de voorlopige toegang naar het zwembad via de EHBO ruimte voorzien, dit kan sowieso niet tenzij de EHBO kan verhuizen met telefoonlijn en alles erop en eraan.

Denken jullie even met me mee wat en waaraan ik nog moet denken?

Welke vlarem wetten moeten we dan volgen? Binnenbad of buitenbad?

Alvast bedankt voor jullie tijd en reacties.

Heidi

Weergaven: 57

Reacties op vraag/bericht

Beste Heidi,

Aangezien ons zwembad ook over een ligweide beschikt, mag je steeds met onze directeur contact opnemen via zwembad@zaventem.be of 02/725.96.96!

Groetjes,

Sam

Collega,

In Ieper hebben we een ligweide aan het overdekt zwembad. Dit mag je wel letterlijk nemen want meer dan er liggen (op de 20-ligzetelq van de stad) op de weide ( meer onkruid dan gras) is het niet .We willen er al langer een waterspeelpark van maken maar koken kost geld en mijn bestuur was hiertoe tot nu toe niet bereid.

Onze weide wordt wel druk bezocht door ..... wilde konijnen die zich goed kunnen verstoppen in de groene gordel rondom.

De ligweide is bereikbaar via een buitendeur langs de kade van het zwembad. gebruikers moeten een waadbak en dwangdouche 38°C, aangesloten op de waterzuivering en dus voortdurend in circulatie, passeren, wanneer ze terug naar binnen gaan. Toch moeten mijn redders erop toezien dat er geen gras aan de voeten kleeft. Op de weide zelf is er geen toezicht.

De ligweide is  ook voorzien van een buitendouche (duwknop) met 2 sproeiers.

Zonder attracties/speeltoestellen is onze ligweide niet echt een meerwaarde, trekt geen extra volk aan, maar wordt wel gewaardeerd door onze zwemmers bij  mooi weer. De ligweide wordt 2 wekelijks gemaaid en is open van zodra het weer dit toelaat ( april) tot eind september.

Ivan

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden